Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. januar 2003 kl 18.00 Gnottene

Gnotterimaskinen

Kaisa er litt lei seg og i dårlig humør. (Foto:Espen Røst)
Kaisa er litt lei seg og i dårlig humør. (Foto:Espen Røst)
Ethvert barns drøm må være en maskin som lager godterier. Dette har Sampler fått til, men så blir den ødelagt…

Sampler viser stolt frem den nye oppfinnelsen sin. Han har laget en gnotterimaskin! Denne innretningen kan lage godterier. Men i dag er Kaisa i forferdelig dårlig humør fordi hun har mistet alt håret på halen sin, så hun drar hardt i spaken på gnotterimaskinen slik at den blir ødelagt… selvfølgelig er det vesle Tander som får skylden!

Så forsvinner Kaisa. Gnottene går for å lete etter henne, men de faller en etter en ned i det farlige hullet. Heldigvis kommer Kaisa og redder dem, og så blir alle gode venner igjen.

Om serien
Gnottebarna heter Stella, Tander, Sampler og Kaisa. De bor i en hule, og her må de være helt til de blir voksne. De er veldig redde for mennesker og sollys – for sola gjør slik at pelsen deres visner. I hulen har gnottene det fint. Her holder de kontakten med resten av gnotteverdenen gjennom blant annet gnotteposten. Gnottebarna sender også et brev hver måned – gnulebrevet - der de forteller hvordan de har det i grotten sin.

Hver av gnottene har sin særegne personlighet. En er sjenert, en samler på lyder og masse annet rart, en er en drømmer og minstemann er familiens sjarmtroll. Stemmene til gnottene tilhører noen av Norges mest kjente skuespillere, blant andre. Grethe Kausland, Brit Elisabeth Haagensli, Dennis Storhøi, Jannike Kruse og Lars Mjøen. Figurene er over to meter høye, og inni draktene er det akrobater fra Kenneth Deans tropp.

Gnottene hopper, spretter, synger og danser. Hver dag har de ”gnottastikk” til heftig popmusikk som sikkert får fart på ungene foran tv’n!

Draktene er designet av Johnny Carlsen, en Hamar-kunstner, og produsert av EFFECTSTUDIO i Stockholm. De har også hentet inn eksperthjelp fra Jim Henson Productions.

Serien er rettet mot barn 4-8 år.

Barne-TV-serie
Produsent: Nordmagi a/s, nordmagi@nordmagi.com
Produksjon: Fabelaktiv as, Executive Producer Bjarte Ytre-Arne, bjarte.ytre-arne@fabelaktiv.no, 62 53 58 19
Instruktør/kunstnerisk leder: Kenneth Dean
Medvirkende (stemmer): Brit Elisabeth Haagensli, Grethe Kausland, Jannicke Kruse, Aksel Hennie, Lars Mjøen, Dennis Storhøi.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41/909 55 364, evt. Nordmagi ved Karoline Høver Lunde, tlf. 23 04 27 48