Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 2. februar 2011 kl 22.25 Migrapolis: Rus, brus og bakrus

Farlig fyll


For noen er det snakk om uskyldig testing i ungdomstida. For andre sklir det ut og blir et problem for livet. Mange unge tester ut alkohol og andre rusmidler tidlig på veien mot voksenlivet.

Rajan møter skoleungdommer som skal på juleball i Sømna. Arrangementet skal være alkoholfritt, men ungdommene innrømmer at på andre fester er det vanlig at 15-16-åringene drikker.

På andre tanker
Peyman Jafari er 20 år, han begynte å drikke som 13-åring. Peyman mistet etter hvert kontrollen, og begynte å slåss i fylla. Han begikk hærverk og var ute etter bråk. Da han var 15-16, møtte han politibetjent Berit Michelet som jobbet i en ungdomspatrulje. Hun snakket alvor med Peyman og fikk ham til å skjerpe seg.

Peyman kan fortsatt ta seg et glass, men sier han er forsiktig. Selv om han klarer seg bra, har fortiden innhentet ham når det gjelder jobbmuligheter. På grunn av prikker på rullebladet kan han aldri bli politi eller vekter slik han drømmer om.

Rusfri
Michael Fullerton er 26 år gammel og bor i Kristiansand. Han begynte med rus i 15-årsalderen og har store deler av livet sitt slitt med rusavhengighet. Michael har vært rusfri i seks år, men har hatt tilbakefall på grunn av ting som siden har skjedd i livet hans. Men også han er avhengig av noen gode hjelpere. Michael lager musikk og har innledet et samarbeid med en anerkjent rap-musiker i Kristiansand. Michaels tekster gjenspeiler hans egen historie.

Egenproduksjon fra NRK Østlandssendingen, 2010.
Reportere: Rajan Chelliah, Edin Babic og Daniel Ruazol
Prosjektleder: Veslemøy Hvidsteen
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 23 04 92 82/41 45 23 26,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice,info@nrk.no, tlf 815 65 900

Programmets hjemmeside: www.nrk.no/migrapolis