Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. juli 2003 kl 18.30 Bak kulissene i Zoo

Trøbbel for orangutangene

Skabb, død og en søt isbjørnunge noe av det dyrehagene kan by på i dag. I Ålborg Zoo klør orangutangene seg til de mister pelsen, mens dyrepasserne fortviler og forsøker å finne ut hva som feiler dem.

Til tross for at dyrlegen tar prøver, har de fortsatt problemer med å slå fast hva som forårsaker den infernalske kløingen. Prøvene blir sendt til et laboratorium, men også her kan man ikke si helt sikkert hva som feiler dyrene. Et av problemene er at danske veterinærer har lite erfaring med orangutanger. Skabb er mistenkt for å stå bak irritasjonene, og nå begynner jammen dyrepasserne å klø også.

Avskjed med parkens stolthet
En av orangutangene som kløingen har tatt hardt på, er Charlie, parkens 44 år gamle stolthet. Han begynner å bli gammel, og det er tydelig at han ikke har lenge igjen. Dyrepasser Kenneth har tatt vare på Charlie gjennom 37 år, og gruer seg til å ta farvel.

Isbjørnunge kommer ut
Mens en generasjon forsvinner, kommer en ny til. Hos isbjørnene ser lille Malik for første gang dagens lys etter å ha ligget i en fødehule i tre måneder sammen med mamma Nougat. Den søte pelsballen blir raskt populær blant både publikum og dyrepassere, men isbjørnhunnen Victoria er ikke helt fornøyd med den nye rivalinnen…

Om "Bak kulissene i Zoo"
I denne danske serien blir vi med kjent med dyrepassere og dyr i ulike dyrehager i Danmark. I de tre første delene skal det handle mest om elefanter, men vi skal også hilse på orangutanger og gorillaer i løpet av serien.

Produsert av DR
Prosjektleder: Brit Faldbakken
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96