Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 17. mars 2000 kl 20.10 Kulturekko

Kulturekko

NRK2 fredag 17. mars kl 20.10
Kulturekko (5:13)

Dans og historie i Kulturekko

- Operasjef Bjørn Simensen og krimforfatter Gunnar Staalesen er sentrale navn i kveldens Kulturekko, forteller programleder Arne Berg.

Er Nasjonalballetten i utakt med det norske dansemiljøet? Spørsmålet stilles i Kulturekko. Nasjonalballetten fikk dårlige kritikker i britisk presse for sin klassiske oppsetning av \"Romeo og Julie\". Jo Strømgren kompani fikk derimot kjempemottakelse for sin fotballett samme uken. Hvorfor? Jo Strømgren og Bjørn Simensen kommenterer.

En rekke av medlemmene i GramArt - Grammofonartistenes interesseorganisasjon - har denne uken gått til det skritt å anmelde organisasjonens direktør, Øyvind Myhrvold. Kulturekko ser på bakgrunnen for bråket.

Gunnar Staalesen skriver på siste bind om Bergen i det 20. århundre. Og på byen venter bergenserne spent.

Kulturekko - hver fredag
Kulturekko, som sendes hver fredag i NRK2, lages av en redaksjon i Oslo ledet av Bo Brekke og med Arne Berg som programleder. Men Kulturekko skal gi gjenlyd over hele landet. Derfor har redaksjonen alliert seg med kulturjournalister ved NRKs distriktskontorer i Bergen, Trondheim, Tromsø og Kristiansand. I hvert program dukker det opp en aktuell gjest som skal utdype eller kommentere en av reportasjene. Av andre innslag kan nevnes \"Ukens Globoid\" - som er en meningsytring, og \"Ukens tre på topp\" - tre \"godbiter\" fra kulturens rikholdige skattekiste.

- Kulturekko skal holde seerne oppdatert på ukas kulturnyheter. Men vi stopper ikke der.
Vår ambisjon er gjennom aktuelle reportasjer og intervjuer å sette begivenhetene inn i en samfunnsmessig sammenheng, sier prosjektleder Bo Brekke.

Om programlederen
Programlederen Arne Berg (40) er et nytt ansikt for tv-seerne, men han har vært journalist hele sitt voksne liv. Han kommer til Kulturekko fra NRK P2 hvor han har arbeidet i Midt i Musikken, Jungeltelegrafen og Halvbror til Reven med ikkevestlig musikk som spesialfelt. Men hans første mediejobb var i RadiOrakel. Han var også en kort tid i nærradioen Radio City. Arne Berg har lang fartstid som medarbeider i musikkavisa Puls - også her med ikkevestlig musikk som spesialfelt.

NRK2 fredag kl 20.10

Ukentlig kulturmagasin
Prosjektleder: Bo Brekke
Programleder: Arne Berg
På Internett:

Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41