Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. juli 2003 kl 23.45 Nattkino: Nattkino: Fanny & Elvis

Romantikk og kollisjon

En dag kolliderer Kates VW "boble" med den skinnende Jaguaren til bilselgeren Dave. Det viser seg at Kates ektemann nettopp har forlatt henne for å flytte sammen med Daves barmfagre, tredje kone.

Så liten kan verden være, finner de ut etter at de har satt seg ned på nærmeste pub og det verste munnhuggeriet dem imellom har lagt seg.

Kate (Kerry Fox) er fortvilet over å ha blitt forlatt, og søker trøst og oppmuntring hos Andrew (Ben Daniels), hennes homofile skuespillervenn som hun deler leilighet med.

Når Daves (Ray Winstone) kone skifter låsen i deres felles hjem, prøver Dave seg på en avtale med Kate: Hvis han får flytte inn på et ledig rom hjemme hos henne, kan hun glemme å betale den skyhøye verkstedregningen for skadene på Jaguaren. Kate misliker fortsatt mannen, men går med på avtalen.

Snart oppstår imidlertid varme følelser mellom dem, og Kate finner ut at Dave er mer enn bare en kynisk bilselger. Han er en kjærlig far for sine seks barn fra tidligere ekteskap og han er en ivrig leser av klassikerne. Alt er rosenrødt helt til Dave forsvinner på mystisk vis.

Britisk/fransk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "Fanny and Elvis"
Regi: Kay Mellor
I rollene: Kerry Fox, Ray Winstone, Ben Daniels, David Morrissey og Jennifer Saunders
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83