Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. april 2006 kl 21.30 Coachen

To verdener

Coachen: Rickard er fotballagets stjernespiller, men treneren Ralf er meget bekymret for ham. (Foto: Karin Alfredsson, SVT)
Coachen: Rickard er fotballagets stjernespiller, men treneren Ralf er meget bekymret for ham. (Foto: Karin Alfredsson, SVT)
Rickard er stadig stjernen på fotballaget og ettertraktet blant talentspeidere. Men også Stockholms underverden vil ha en bit av ham – av helt andre årsaker.

Rickards trener Ralf har bestemt seg for å gjøre alt for å få unggutten på rett kjøl igjen. Derfor låner han penger for å slette Rickards narkogjeld, og tilbyr seg å møte Freddy og gjengen hans.

Når oppgjørets time kommer, viser det seg at Freddy og gjengen hans ikke har tenkt å holde det de har lovet. Dermed utarter det hele seg voldsomt, og Rickard innser plutselig at så vel hans eget liv som Ralfs er i fare.

For skuespiller Daniel Larsson ble rollen som Rickard det endelige gjennombruddet. - Å jobbe med Coachen var kult. Men slitsomt, sier Larsson. - Det var en utrolig mørk serie, og det merket jeg som skuespiller. Jeg ble helt ødelagt av det. Med teater kan man stenge av på en helt annen måte. Med film må du leve deg inn i rollen, det fungerer ikke å støtte seg på noen form for teknikk, sier Larsson.

Om serien:
Coachen er en svensk dramaserie i tre deler om tillit og svik.

Ralf er trener for Söders BK, et fotballag i tredje divisjon. Yngstemann og lagets store stjerne er Rickard. Da Ralf forstår at Rickard flørter med narkotika, setter han alt inn på å hjelpe unggutten med å slutte. Men Ralf oppdager raskt at Rickard er innblandet i en lyssky virksomhet han sliter med å komme seg ut av. Ralf forsøker å hjelpe Rickard, men blir selv dratt inn i en verden bestående av vold, trusler og narkotika.

Det hele utvikler seg til en komplisert historie der Ralf, i sitt møte med Stockholms underverden, må ta standpunkt til spørsmål omkring moral, lojalitet og sin egen integritet. For hvor langt kan man egentlig gå for å hjelpe et annet menneske?

Svensk dramaserie 2005
Produsert av: SVT Drama
Originaltittel: Coachen
Regi: Simon Kaijser
Med: Jacob Ericksson, Daniel Larsson, Henrik Norlén, Catherine Hansson, Andreas la Chenardiere, Ilja-Vassa Günther m.fl.
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,