Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. februar 2002 kl 21.10 Lekestue

Kjærlighetssorg og konflikter

Roger (Nicolai Cleve Broch) prøver å få kontakt med Yumi, men hun vil ikke ha noe mer med ham å gjøre. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger (Nicolai Cleve Broch) prøver å få kontakt med Yumi, men hun vil ikke ha noe mer med ham å gjøre. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Livet til Roger er et større rot enn noen gang. Da han ville trøste Helene etter Roberts selvmord, havnet han i senga med henne. Kanskje hadde han tanken på hevn over faren i bakhodet også. Men Yumi fikk høre om episoden, og nå vil hun ikke ha noe mer med ham å gjøre.

Roger savner Yumi og depper etter bruddet. Samtidig utvikler hans konflikter med foreldrene i barnehagen seg til åpen konfrontasjon. Nå forlanger de en slutt på at han legger seg opp i hvordan de behandler barna sine.

Roger er også svært bekymret for Simen, sønnen til ”stemoren” Nina. 13-åringen er blitt helt besatt av Glør og hans organisasjon Urban Front. Roger frykter at han skal finne på noe han ikke forstår konsekvensene av. Men Glør, som ser ut til å miste kontrollen over prosjektet sitt, nekter å foreta seg noe.

Roger innser at ansvarsløsheten han opplever overalt rundt seg, gjelder like mye ham selv. Han bestemmer seg for at han må ta ansvar i forhold til Simen. Men fortsatt lar Roger seg drive inn i fellene livet setter opp for ham…

Om ”Lekestue”
NRK Dramas nye serie er basert på Roger Kurlands roman "Lekestue" fra 1997 og høstet mange lovord fra tv-anmelderne etter premieren 6. januar. Handlingen dreier seg rundt en festglad kameratgjeng i midten av 20-årene, med forfatterens alter ego Roger i spissen.

Roger (Nicolai Cleve Broch), Kjell (Thorbjørn Harr), Endre (Frode Winther Gunnes) og Thomas (Tord Vandvik Haugen) er oppvokst i samme rekkehusfelt på Lørenskog og har hengt sammen siden de var guttunger. Nå har de flyttet til Oslo for å studere og bor sammen i kollektiv på Majorstua. Plikter og ansvar hviler ikke særlig tungt på noen av dem; stort sett bruker de tiden på drikking, festing og sjekking.

Kranglefanten Glør (Joachim Daniel Rafaelsen) hører også med i gjengen, men han bor for seg selv sammen med kjæresten Anja (Marian Saastad Ottesen).

En kveld på byen sjekker Roger opp Helene (Anna Bache-Wiig), og kort etter forelsker han seg i Yumi (Jenny Størdal Toftner).

Rogers far Geir Olav (Reidar Sørensen) skifter stadig kvinner, men lever nå sammen med den flotte og sexy Nina (Trine Svensen). Hun har en sønn, 12-årige Simen, som Roger passer av og til. Rogers yngre halvbror, Robert (Thomas Robertsen), er fra et annet av farens forhold.

Episoden blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1.

I rollene bl.a.:
Roger: Nicolai Cleve Broch
Glør: Joachim Rafaelsen
Endre: Frode Winther Gunnes
Kjell: Thorbjørn Harr
Thomas: Tord Vandvik Haugen
Yumi: Jenny Størdal Toftner
Helene: Anna Bache-Wiig
Robert: Thomas Robertsen
Anja, Glørs kjæreste: Marian Saastad Ottesen
Vår, Thomas’ kjæreste: Ingeborg S. Raustøl
Geir Olav, Rogers far: Reidar Sørensen
Nina, Rogers stemor: Trine Svensen
Simen, Ninas sønn: Nicolay Dahr
Anita, barnehagepedagog: Marika Enstad
Gerd, barnehagestyrer: Grethe Ryen
Jostein, barnehageassistent: Kristoffer Joner
Stalin, barnehageassistent: Ole Romsdal

Dramaserie etter Roger Kurlands roman
Episode 7 av 8
Produksjon: NRK Drama
Manus og regi: Tor M. Tørstad
Prosjektleder: Grete Rypdal
Musikk: Zuma og Javed Kurd
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 951 00 299

Bilde
1. Roger (Nicolai Cleve Broch) prøver å få kontakt med Yumi, men hun vil ikke ha noe mer med ham å gjøre. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2. Simen (Nicolay Dahr) er blitt fullstendig oppslukt av organisasjonen Urban Front. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll).LENKER
  • Lekestue på nett 
  • Les mer om serien