Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. oktober 2005 kl 19.55 Orkesterliv: En bismak i Kina

Kunst er risiko

Dirigent Rolf Gupta leder orkestret i intense øvelser foran konsertene i Kina. (Foto: Marcel Lelienhof)
Dirigent Rolf Gupta leder orkestret i intense øvelser foran konsertene i Kina. (Foto: Marcel Lelienhof)
Kina-turneen er i gang, og KORK gjør det de kan for å markere seg. Men er de dyktige nok økonomisk, og hvordan håndterer de stresset med stadig nye konsertsaler og krevende prøver?

På tross av et hektisk program blir det litt tid til private sysler på Kina-turen. Mange velger å undersøke mulighetene for røverkjøp; det være seg skreddersydde dresser eller billige kvalitetsinstrumenter. Men hvordan finne frem når man ikke skjønner kinesisk?

Manglende inntjening
På mange måter har Kina-turneen hittil vært en suksess: De er blitt godt mottatt, har spilt for fulle saler og de har fått mye oppmerksomhet.

Det økonomiske er imidlertid ikke lystig lesing: KORK har spilt gratis som ledd i en strategi om å senere selge seg inn. Langt fra alle er like glade for dette, og særlig markedssjef Sletner stiller seg uforstående. Men han er ikke med til Kina. Hvorfor ikke?

Om serien
Kringkastingsorkestret (KORK) er et av landets mest anerkjente orkestre. Tre ganger er det blitt foreslått nedlagt, hver gang har det overlevd. Men kampen om oppmerksomhet og midler blir stadig hardere, og de vel 50 musikerne lever under sterkt press. Et dokumentarteam fulgte orkestret i et av dets mest turbulente år. Resultatet er et nærgående og ærlig portrett.

Egenprodusert dokumentarserie fra NRK Kultur (2005)
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg , 23 04 82 07 (90 56 53 48),
Regi: Jan Palmers , 23 04 28 08 (95 79 26 45),
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup , 23 04 77 51 (92 01 55 79)