Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. oktober 2002 kl 21.00 Niern: Lulu på broen

En menneskelig fabel fra Paul Auster

Izzy Maurer (Harvey Keitel) t.h. med musikervenner. Lulu – finnes hun eller er hun bare en fantasi?
Izzy Maurer (Harvey Keitel) t.h. med musikervenner. Lulu – finnes hun eller er hun bare en fantasi?
Virkeligheten er fantastisk nok. Og drømmer kan være virkelige nok. Etter å ha samarbeidet tett med regissøren Wayne Wang på ”Smoke” og ”Blue in the Face”, er ”Lulu på broen” regidebuten til den filminteresserte forfatteren Paul Auster.

Som i de andre filmene har Harvey Keitel hovedrollen i ”Lulu på broen”. Keitel spiller her en anerkjent jazzmusiker, saksofonisten Izzy Maurer, i New York, som får livet snudd på hodet når han må amputere den ene lungen.

Den magiske steinen
Izzy får et kraftig sjokk da han blir skutt ned av en desperado under en konsert i den lokale jazzklubben. Han kommer seg igjen fysisk, men psykisk er han nedbrutt idet han innser at han aldri mer kan spille saksofon.

Livet lysner igjen når Izzy, sammen med skuespilleren Celia Burns (Mira Sorvino), blir utsatt for kraften fra en mystisk stein. De blir hodestups forelsket, men lykken varer ikke lenge. Noen vil desperat ha tak i den magiske steinen, og kidnapper Izzy i forsøket på å finne den. Steinen som førte Izzy og Celia sammen, truer plutselig med å skille dem for alltid.

Norsk presse
Aftenposten skrev blant annet at filmen er en ”dyptloddende, drømmeaktig fabel som favner mye menneskeliv” og Bergensavisen mente at ”Lulu på broen”er ”en stillfarende film, full av mystikk og skjebnespill” og ”ikke noen vanlig Hollywood-film med happy ending i pastell og tårer, men en film som tvinger seeren til å tenke og reflektere”.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel ”Lulu on the Bridge”
Regi Paul Auster
I rollene Harvey Keitel, Mira Sorvino, Willem Dafoe, Gina Gershon, Mandy Patinkin og Vanessa Redgrave
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83