Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 28. mars 2001 kl 22.30 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK1 onsdag 28. mars kl 22.30
Drapsalarm

Med mord på menyen

Vi befinner oss på fiskerestauranten El Mar. Den berømte matskribenten Roberta McKinnon spiser middag sammen med sin unge elsker. Ved et annet bord sitter, tilsynelatende tilfeldig, hennes ektemann med sin venninne. Samme kveld dør Roberta.

Det finnes ingen tegn på at dødsårsaken er mistenkelig. Problemet er bare at Roberta McKinnon i det siste har fått tilsendt flere anonyme og truende brev. Tessa og Steve innleder etterforskningen, og forstår snart at Roberta var avskydd av de fleste. Når det viser seg at noen har helt gift i drinken hennes, mangler det derfor ikke på mistenkte.

Ville den unge elskeren drepe bare for å arve en verdifull eiendom som han likevel ville ha fått i gave av Roberta? Serveringsdamen er alt annet enn troverdig, og hvor kommer restauranteieren inn? Forteller ektemannen sannheten når han hevder at han godtok utroskap i mange år, også den ydmykelsen det var å bli forlatt til fordel for en yngre mann? Ville hans venninne drepe Roberta som nektet å gi sin mann skilsmisse?

Tessa er overbevist om at ingen av dem har god nok grunn til å begå en slik ekstrem handling. Hun oppdager at fem av de anonyme brevene ble sendt på samme dato over en femårsperiode. Hva er spesielt med denne datoen? Svaret vil lede frem til morderen, mener Tessa.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.


NRK2 onsdag kl 22.30
Tidligere sendt NRK1 8.10.99

Australsk krimserie
Originaltittel: Murder Call
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott m.fl.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)