Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. desember 2003 kl 19.30 Puls

Tips for en lysere vinter

Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir deg seernes egne råd for en lysere mørketid. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun gir deg seernes egne råd for en lysere mørketid. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Mange nordmenn får plager i mørketiden. De blir slappere, spiser mer og sover dårlig når solen forsvinner. Særlig rammes de som bor nord for Polarsirkelen. I kveld får du høre seernes egne råd om hva som kan bøte på lysmangelen.

I tillegg skal Puls-redaksjonen se nærmere på psykiatrien. Alle partier på Stortinget er enige om å satse på dette feltet, men merker brukerne noe til denne satsningen?

Omstridt hjelp til hjerneskadde barn
I februar i år viste Puls en egenprodusert dokumentar om den omstridte Doman-metoden, der vi møtte tolv år gamle Malin. Hun ble alvorlig hjerneskadet som spedbarn, og var nesten døv, blind og holdt på å stivne i fosterstilling i en alder av to og et halvt år. I dag kan hun løpe, lese og synge, og trenger ikke lenger sterke medisiner mot epilepsi.

Metoden går i enkle trekk ut på å gi det hjerneskadde barnet de samme stimuleringene et friskt barn selv ville ha skaffet seg, både fysisk, motorisk og intellektuelt. I kveld får vi et gjensyn med to av familiene i dokumentaren. Hva har skjedd siden sist?

Alternativ behandling
Homøopat Siri Aabel er kveldens ekspert i Puls, og i kveld forteller hun blant annet mer om akkurat hva homøopati er. Hun har også noen tips om hvordan alternativ behandling kan bøte på gjenvendende plager som urinveisinfeksjoner og blærekatarr.

Etter at fjernsynsprogrammet er over, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og Aabel å svare seerne gjennom en halvtimes sending på Puls sine hjemmesider: www.nrk.no/puls

Ny frisk for Puls
Programleder Anbjørg Sætre Håtun og resten av redaksjonen brukte sommeren til å fornye Puls. Helseprogrammet har nå et eget ekspertpanel som gir gode råd til seerne. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). De skal dekke hvert sitt område for seerne. I høst vil redaksjonen også lage forbrukersaker med tips fra seerne.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252