Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 14. juni 2006 kl 20.05 Doc Martin

Latterliggjort landsbylege

Doc Martin (Martin Clunes) tilbyr seg å sjekke en kvinnelig turists bryster på gaten. Forslaget faller ikke i god jord. (Foto: ITV)
Doc Martin (Martin Clunes) tilbyr seg å sjekke en kvinnelig turists bryster på gaten. Forslaget faller ikke i god jord. (Foto: ITV)
Turistene har inntatt Portwenn, og Doc Martin klarer å fornærme en av dem ved å tilby en brystundersøkelse på gaten. En uvanlig lav sosial intelligens er ikke det eneste problemet for landsbylegen, nå har nemlig resten av bygda fått nyss i fobien hans for blod…

Louisa overværer Doc Martins pinlige episode med turistens bryster, og prøver å gi ham noen gode råd. Det kan for eksempel være lurt å opplyse om at man faktisk er lege før man kommer med uvanlige tilbud til fremmede kvinner.

Spøkefugler i Portwenn
Samtidig har snart hele Portwenn hørt om Doc Martins fobi for blod. Å la være å erte synes umulig, og plutselig får Doc Martin en nødtelefon fra puben. Bert skal ha hatt en forferdelig ulykke mens han var på jobb og blør voldsomt. Doc Martin haster til åstedet, får nesten panikk ved synet av alt blodet – kun for å oppdage at Bert har smurt ketsjup utover seg. Ikke det minste morsomt, synes Doc Martin. Snart blir fobien hans til og med latterliggjort på den lokale radiostasjonen!

Men alt er ikke spøk og moro i Portwenn i kveldens episode. En av Louisas elever har falt og slått seg, og selv om han tilsynelatende virker frisk, er det ikke sikkert at alt er som det skal være. Doc Martin får en dramatisk kveld.

Om serien
I seks uker skal vi bli kjent med en ny landsbylege, Martin Ellingham. Doc Martin, som han blir kalt på folkemunne, har hatt en lang og suksessrik karriere som kirurg i London. Så utvikler han brått en fobi for blod og klarer ikke lenger å utføre operasjoner. Han oppdager tilfeldigvis at det er ledig en post som lege i den søvnige byen Portwenn i Cornwall. Han har gode minner fra det stedet fra barndommen da han brukte å feriere der hos sin tante Joan. Overgangen fra det hektiske og anonyme livet i storbyen blir stor både for Doc Martin og for hans nye pasienter. De fleste i Portwenn misliker den nye legen sin sterkt i begynnelsen.

Britisk dramaserie 2004
Originaltittel: Doc Martin
Produksjon: Buffalo Pictures for ITV1
Med Martin Clunes, Caroline Catz, Stephanie Cole, Ian McNeice, Lucy Punch, Joe Absolom.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364