Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. juli 2011 kl 22.15 Lyngbø og Hærlands Big Bang

Som lyn fra klar himmel


Hvordan oppstår kjærlighet? Hva er kjærlighet? Dette er noe av det programlederne gjerne vil ha svar på i kveld.

Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø stiller spørsmål om en av de sterkeste følelsene i "Lyngbø og Hærlands Big Bang", nemlig kjærligheten. Svarene får de som vanlig fra det svært kunnskapsrike panelet, som blant annet gir oss det endelige svaret på om kjærlighet ved første blikk er teknisk mulig. Og de som lurer på hvorfor det å "sove i skje" fungerer når man er nyforelsket, men heller dårlig etter hvert, får svar på dette spørsmålet.

Dagfinns første kjærlighet
Komikeren drar på besøk til sin første kjærlighet for å finne ut hvorfor hun ikke ville ha ham. Vi får også møte et kjærestepar som har holdt sammen i et helt liv, samt et par som akkurat har møtt hverandre for noen få dager siden.

Om programserien
"Lyngbø og Hærlands Big Bang" er et underholdende populærvitenskaplig program. Radarparet Anne-Kat. Hærland og Dagfinn Lyngbø er nysgjerrige på livets store og små spørsmål, og starter jakten på mer kunnskap om alt fra kropp til straff og kjærlighet.

Hvert program kretser rundt et bestemt tema, og programlederne spør og graver for et panel på fem eksperter. Panelet består av historiker Marlen Ferrer, lege Stig W. Johannessen, fysiker Andreas Wahl, sosialantropolog Tian Sørhaug, og biologen Dag Hessen.

Serien er på åtte programmer og temaene deles inn i "Kroppen", "Penger", "Kjærlighet", "Framtid", "Tro", "Oppvekst", "Hjernen" og "Straff".

Sendt tidligere.


Norsk underholdning 2010
Produsert av: Rubicon TV
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden 909 55 364 / 23 04 98 41
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900