Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 22. mai 2001 kl 20.00 Swing it - igjen!

Comeback for Alice Babs

På 70-tallet opptrådte Alice Babs både på scenen og på fjernsyn (Foto: NRK)
På 70-tallet opptrådte Alice Babs både på scenen og på fjernsyn (Foto: NRK)
Etter å ha vært ute av rampelyset i 18 år, sto Alice Babs igjen i et platestudio. Det skjedde for to år siden, da hun nærmet seg 75 år. Albumet ”Swingtime Again” ble laget sammen med Charlie Norman, Putte Wickman og Anders Berglunds storband. De samme herrene hadde Alice Babs gjennomført en suksessrik turné med tidligere samme år.

Etter suksessen i 1999 lot Alice Babs og Charlie Norman seg overtale til en ny turné i fjor. Konserthusene i Oslo og Stavanger meldte om utsolgte hus og ovasjoner i pressen. I fjor kunne også Alice Babs og Charlie Norman feire at det er nøyaktig 60 år siden første gang de inntok scenen sammen, nemlig på Gröna Lund i Stockholm i 1940. 16-årige Alice, som var i ferd med å avslutte filmen ”Swing it, magister’n”, oppsøkte sin favorittpianist og spurte om han hadde jobb til henne. Dette var innledningen til et samarbeid som skulle vare i flere tiår.

Comeback
Begge trakk seg tilbake mot slutten av 70-tallet, men lot seg allikevel overtale til et comeback i studio. Alice Babs hadde trukket seg tilbake i Spania, og trodde vel knapt selv at hun skulle stå på scenen igjen. Men gode venner overtalte henne. Det begynte med mindre konserter sammen med vennen Charlie Norman, og ble snart en riksturné med storband. Konsertlokalene rundt i Sverige ble utsolgt på rekordtid.

I programmet møter vi Alice Babs i platestudio, i konsertlokaler og i Spania.

Produksjon: Sveriges Televisjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder (tre motiver)
På 70-tallet opptrådte Alice Babs både på scenen og på fjernsyn (Foto: NRK)