Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 8. januar 2008 kl 21.25 Film: Kjent fra tv

Ikke lett å være kjendis

Alexander (Johan Rheborg) i sitt rette element: populær programleder på tv. (Foto: AB Svensk Filmindustri)
Alexander (Johan Rheborg) i sitt rette element: populær programleder på tv. (Foto: AB Svensk Filmindustri)
En populær tv-personlighet får bittert erfare at berømmelse har like mange ulemper som fordeler i denne svenske satiren. Alexander er programleder for et vanvittig populært, svensk talk show – et program som har gjort ham berømt, rik og omsvermet av kvinnene. Men Alexander føler likevel at det er noe viktig som mangler i livet hans.

Møtet med journalisten Åsa blir en ny opplevelse for Alexander. Åsa har fått i oppdrag å intervjue ham, og går til saken profesjonelt og saklig. Alexander blir svært betatt av den tiltrekkende journalisten, men Åsa er overhodet ikke interessert i ham. Alexander befinner seg i en for ham ny situasjon hvor han må gjøre kur til en av de ytterst få kvinnene han ikke kan forføre øyeblikkelig.

Livet blir ytterligere komplisert for Alexander da hans gamle venn Ralf oppsøker ham. Ralf har skrevet en bok, men finner ingen som vil utgi den. Ralf spør om ikke Alexander kan sette navnet sitt på manuskriptet for å få utgitt boken, og Alexander går med på det. Han gidder imidlertid ikke å lese manuskriptet før boken er på gaten, og for sent oppdager han at boken er et bittert og svulstig angrep på vanlige folks moral.

Etterhvert blir Alexander blir utstøtt av det gode selskap...

Kristian Luuk, som spiller Alexander gamle skolekamerat, har selv vært programleder for et populært talk show i Sverige.

Filmen er sendt tidligere

Svensk spillefilm fra 2001
Originaltittel: "Känd från TV"
Regi: Fredrik Lindström
I rollene: Johan Rheborg, Kristian Luuk, Alexandra Rapaport, Pia Johansson, Gerd Hegnell
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83