Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. mai 2004 kl 14.50 Eldrebølgen

Gjensyn med Eldrebølgen


Fire ettermiddager i uken fram til sommeren byr NRK1 på gjensyn med Eldrebølgen. De 12 deltakerne som skal sette opp sin egen revy, ble uhyre populære blant det norske folk da de første gang dukket opp på NRK1 i fjor.

Gjennomsnittlig fulgte over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen mens planla sin egen revyforestilling. Tirsdag, onsdag, torsdag og lørdag ettermiddag møter vi dem igjen på Solhov Folkehøgskole. De er i alderen 62-74 år (i 2003) og kommer fra alle kanter av landet. ¨

Vi får være med på arbeidet med å lage og øve inn forestillingen, men også ta del i dagliglivet i kollektivet på Solhov.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver.

Første episode
I dag får vi se når "Biggen", Eva, Ivar, Solveig, Henry, Randi, Turid, Thor Howard, Cotty, "Kri", Elsa og Karl Martin møtes for aller første gang, og de reiser sammen i båt til Lyngseidet i Nord-Troms der folkehøgskolen ligger. Her skal de bo, leve og arbeide inntil premieren på revyen i Kulturhuset i Tromsø om 10 uker.

Deltakerne er:


Birger "Biggen" Sundsbak, Bergen
Pensjonist
Alder: 65
Fødested: Askøy utenfor Bergen

Yrkesbakgrunn: Pleiemedhjelper og aktivitør på hjem for psykisk utviklingshemmede i Bergen. Har også vært industriarbeider og seilt til sjøs.

Hobbyer: Spiller trekkspill, trommer og synger i kor. Var profesjonell trommeslager i dansebandet "The Starlets" fra 1966-1976. Ellers glad i fisking, sport, kortspill og bingo.


Tove Clara "Cotty" Stenby, Fredrikstad
Pensjonist
Alder: 62
Fødested: Fredrikstad

Yrkesbakgrunn: Danser og dansepedagog/koreograf. Blant annet danset i Operaballetten og i Oslo-teaterene. Drev egen danseskole i Fredrikstad frem til hun ble pensjonert. Har også jobbet som fotograf og kulturjournalist.

Hobbyer: Kunst og bøker. Restaurerer huset sitt i Gamlebyen i Fredrikstad. Glad i å gå på ski.


Elsa Pettersen, Drammen
Pensjonist
Alder: 65
Fødested: Trondheim

Yrkesbakgrunn: Avdelingsleder i barnehage for fremmedspråklige barn. Var med å starte opp krisesenter for kvinner i Drammen.

Hobbyer: Kvinnepolitisk arbeid. Turer i fjellet. Leser mye, driver med håndarbeid. Synger i kor og er glad i å danse Er leder og ildsjel for Veteranteateret i Drammen.


Eva Mannseth, Oslo
Lektor
Alder: 66
Fødested: Oslo

Yrkesbakgrunn: Er lektor på Foss videregående skole i Oslo. Har også vært rektor på Bærum forsøksgymnas, pressesekretær i Riksteateret og frilansjournalist i NRK. Regisserte egen kortfilm på 70-tallet.

Hobbyer: Politikk- og samfunnsinteressert. Opptatt av kvinnesak. Glad i synge og reise. Har drevet med teater både som skuespiller og regissør.


Henry Høgmo, Gratangen
Pensjonist
Alder: 67
Fødested: Vågan i Lenvik

Yrkesbakgrunn: Lærer og rektor ved Gratangen skole. Har også vært gårds- og skogsarbeider og på fiskebåt.

Hobbyer: Friluftsliv, jakt og fiske. Driver med amatørteater. Opptatt av kultur og lyrikk, leser mye. Interessert i filmarbeid.


Ivar Alver, Asker
Pensjonist
Alder: 71
Fødested: Gryllefjord på Senja

Yrkesbakgrunn: Har 50-årsjubileum som pressemann. Arbeidet hovedsaklig som journalist, både i Norge og USA. Sist som redaktør og journalist i Asker & Bærum budstikke. Er fremdeles tilknyttet avisa.

Hobbyer: Friluftsliv, jakt og fiske. Oppatt av kunst, poesi og litteratur Skriver mye selv. Har utgitt tre bøker, blant annet om kunstnerne Karl-Erik og Jan Harr.


Karl Martin Olsen, Bergen
Pensjonist
Alder: 67
Fødested: Bergen

Yrkesbakgrunn: Jobbet profesjonelt med scenografi for institusjonsteaterene i Norge og Danmark. Har også jobbet som dekoratør for motehusene i London. Arbeider nå som billedkunstner i Bergen.

Hobbyer: Billedkunst, lesing og reising. Skigåing. Glad i sang og musikk, klær og kostymer.


Kristoffer "Kri" Tangen, Fredrikstad
Pensjonist
Alder: 69
Fødested: Fredrikstad

Yrkesbakgrunn: Logoped i barneskolen. Var med å starte en av de første frie teatergrupper i Norge, "Teater 4" i Fredrikstad.

Hobbyer: Teaterarbeid gjennom en årerekke i Teater 4. Leser mye og løser kryssord. Elsker å reise og samler på masker fra hele verden.


Randi Nesvik, Stavanger
Pensjonist
Alder: 67
Fødested: Skrova i Lofoten

Yrkesbakgrunn: Assurandør i UNI Storebrand.

Hobbyer: Er kjent som gatemusikant og lirekassespiller i Stavanger. Opptrer blant annet på by-arrangementer og festivaler. Opptatt av hus og hage, snekrer, sager, maler og syr. Spår i tarot-kort. Spiller gitar og zitar (harpeleik).


Solveig Bendiksen, Finnsnes
Pensjonist
Alder: 63
Fødested: Bunnjord i Lenvik

Yrkesbakgrunn: Vært ansatt i bank og også jobbet som lærer. Begynte på forfatterskole da hun gikk av med pensjon, og har fått utgitt novellesamlingen "To fugler flyr".

Hobbyer: Skriving. Skriver barnebøker og kriminallitteratur. Går også på kurs for å lære seg databehandling. Glad i brodere.


Thor Howard Helland, Hamar
Pensjonist
Alder: 74
Fødested: Hamar

Yrkesbakgrunn: Jobbet som stereotypør i flere avistrykkerier på Østlandet. Vært i reiselivsbransjen, blant annet som turistsjef i Drammen og Halden.

Hobbyer: Teater og gjøgling. Holdt på med revy nesten hele livet, og har startet opp veteranteater i Hamar. Skriver mye.


Turid B. Ågren, Oslo
Teatervert
Alder: 63
Fødested: Oslo

Yrkesbakgrunn: Er teatervert på Det Norske Teater. Begynte som telegrafist og har siden vært lærer, hjemmehjelp, guide, butikkansatt og journalist i lokalpresse.

Hobbyer: Glad i litteratur, film og ikke minst teater Fotografering og maling. Broderer.
Driver "Oslo Eldrekafe" i Gamlebyen i Oslo.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Kontaktperson i ekstern info: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen