Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. februar 2011 kl 00.30 Snøballkrigen

Ny muligheter i Vardø


Kanskje kan Thor Valters rørleggerbedrift få store anbudet likevel?

Anbudet Thor Valter har søkt om må regnes over på nytt, og dette kan kanskje åpne opp for nye muligheter for rørleggerbedriften hans.

Kjetil og Mariann får barn nummer to selv om de ikke lenger er sammen. Likevel feirer begge familiene sammen da Hurtigruta ankommer Vardø med det nye barnet.

Kjetil får hjelp av en ekspert og får endelig start på snøskuteren.

Anita og snøballkrig-komiteen etablerer seg på gamle Vardøhus-festing hvor snøballkampene skal foregå. Det er tid for rigging av arenaer til snøballkampene. Men alt går ikke etter planen..

Om serien
Ytterst mot Barentshavet ligger Vardø. Den lille byen er preget av fraflytting og husene står tomme. Nå går innbyggerne til snøballkrig for å redde byen. Ideen har de fått fra Japan, der snøballkrig er en kampsport som heter Yukigassen.

I et halvt år har regissør og produsent Fridtjof Kjæreng filmet fire miljøer i Vardø bokstavelig talt natt og dag, og han kommer de frittalende vardøværingene tett inn på livet. I "Snøballkrigen" skildrer han et fandenivoldsk pågangsmot og en absurd humor som mangler sidestykke, til og med i nordnorsk sammenheng.

Fridtjof Kjæreng og produksjonsselskapet f(x) har i tillegg til å starte suksessen med Lars Monsen og "Canada på tvers", tidligere laget "Hussains Kjøttbutikk" og "Kong Hussain av Pakistan - Dronning Asia av Norge" som ble vist i NRK. Sistnevnte vant Prix Europa i Berlin for beste TV dokumentar i 2005. Våren 2010 hadde Kjæreng stor suksess med filmen «Snøhulemannen» på kino.

Sendt tidligere.

Dokumentarserie i 8 deler
Produsert av f(x) for NRK
Regi og produsent: Fridtjof Kjæreng
Producer: Benedikte Bredesen
Prosjektleder NRK: Marie Sjo
Pressekontakt NRK: Anja Nylund Hagen, 91164716
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900