Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 29. juli 2009 kl 19.30 Millionær i forkledning

Hjelp til selvhjelp i Whales

Gavin Wheeldon drar tilbake til sitt barndoms ferieparadis.  (foto: RDF International)
Gavin Wheeldon drar tilbake til sitt barndoms ferieparadis. (foto: RDF International)
Gavin Wheeldon var en reser til å tjene penger fra barnsben av. Det kom godt med siden han kom fra beskjedne kår i nordvest England. Nå er firmaet hans verdt mer enn 20 millioner pund, men ambisjonene hans er å utvide virksomheten til å dekke hele verden.

Som forkledd millionær dukker Gavin opp i sin barndoms ferieby, Rhyl, på kysten av Wales. På 60-tallet var dette en blomstrende by, men nå er den forfalt og mange lever på trygd og uten jobb.

Gavin ønsker å belønne dem som viser pågangsmot. Han møter Nigel og Tony som driver med renovering og opprydding, ’Street Mum’ Geraldine som hjelper boligløse, og den pensjonerte bokseren Jack som forsøker å holde ungdommen vekke fra dop og fyll. Det skulle være nok av ildsjeler å velge mellom.

Om serien
I åtte nye avsnitt av "Millionær i forkledning" skal vi på nytt møte millionærer som gir av sin formue til dem som har vært mindre heldige. Dette er tredje runde som sendes i Norge, mens britene er i gang med sin fjerde på Channel 4.

I hver episode møter du en ekte millionær utkledd som en tilfeldig person. Vedkommende menger seg med folk i et fattigslig miljø for å finne ut hvem som skal få tusenvis av pund til å forbedre livet sitt. Millionærene forlater sine familier og komfortable boliger, lever på et minimalt budsjett i kummerlige kår og jobber gratis. De som filmer, utgir seg for å lage en dokumentar. Etter ti dager avslører millionæren seg og gir bort den store gaven.

Denne gangen tar serien for seg gjengkultur, våpenkriminalitet, funksjonshemming og hjemløse i noen av Storbritannias barskeste områder. Og gavene er blitt enda flottere enn i de to tidligere seriene.

Britisk realityserie (2008)
Originaltittel: The Secret Millionaire
Produsert av: Channel 4/RDF
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900LENKER
  • Les mer