Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. april 2005 kl 19.30 Puls

Mer avansert mobil-mobbing

Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kjersti Mo er programleder for Puls. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Nesten 100 prosent av alle 15-åringer har mobiltelefon – de fleste med kamera. Dette åpner opp for skremmende muligheter når det gjelder mobbing, noe som bekymrer forskere.

Puls har møtt mobbeforsker Erling Roland ved Universitetet i Stavanger. Han har nylig gjennomført en landsomfattende undersøkelse blant ungdom når det gjelder mobilbruk og mobbing. Mellom 2001 og 2004 har det vært en nedgang i såkalt "vanlig" mobilmobbing, mens man ser en klar økning i mobbing ved bruk av mobilkamera. Når et bilde først er tatt, tar det sekunder før det er spredt til mange enten via mobil eller nett.

Puls-reporter Randi Helland snakker med ungdomsskole-ungdom om dette fenomenet, og har møtt en 15 år gammel jente som er blitt utsatt for mobbing via mobil. Barneombudet har også merket en bekymringsfull økning i antall henvendelser når det gjelder denne type mobbing, og mener det trengs nye holdningskampanjer.

Kveldens ekspert i studio er Jorunn Sundgot-Borgen. Hun oppfordrer alle til å begynne å trene nå for å komme i form til sommeren.

Om Puls
Kjersti Mo vikarierer for Anbjørg Sætre Håtun. Kjersti har jobbet som reporter i Puls i 4 år.

I tillegg til nyheter, forbruker- og livsstilsaker kan Puls’ seere få svar på spørsmål av redaksjonens eget ekspertpanel, både på nett og i selve sendingen.

Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening), Elisabeth Søyland (hud) og Ann Færden (psykisk helse).


Egenprodusert helsemagasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Kjersti Mo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Vises også i Nett-TV


LENKER
  • Les mer