Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. mai 2012 kl 21.30 Borgen

Skjult dagsorden


Uenighetene i Birgittes regjering vokser, noe meningsmålingene bærer preg av. Birgitte må jobbe hardt for å finne en vinnersak, men går dette ut over familien hennes?

Når Joachim Chrone oppfordrer Birgitte til å gå inn som megler i en konflikt i Kharun i Afrika, ser hun muligheten for å påvirke meningsmålingene. Det viser seg at dagsorden er mange og skjulte både i Danmark og i Afrika.

Kasper og Katrine har begynt å se mer til hverandre, men saken om Kharun setter deres forhold på nok en prøve.

Lauras angst kommer tilbake, men Birgitte har det så travelt at hun ikke oppdager hvor ille det er.

Om serien
Dette er historien om det politiske spillet i Christiansborg i Danmark, og om de personlige konsekvenser som spillet har for de involverte parter, både på og rundt den politiske scenen.

Men "Borgen" handler ikke bare om den politiske makten; serien dreier seg også om makt som den styrende autoritet mellom mennesker, både i personlige, familiære og vanlige sosiale sammenhenger. For hvem bestemmer egentlig, og hvorfor bestemmer de?

I andre sesong møter vi Birgitte Nyborg, som er statsminister i Danmark. Kasper Juul er spindoktor for statsministeren, og Katrine Fønsmark er stjernejournalist i avisen "Ekspres".

Produsert av: Danmarks Radio / Nordvisjonen
Originaltittel: "Borgen" (sesong 2)
Medvirkende: Sidse Babett Knudsen (Birgitte Nyborg), Birgitte Hjort Sørensen (Katrine Fønsmark), Pilou Asbæk (Kasper Juul).
Manus: Adam Price.
Presseansvarlig: Jade Josefine Nordahl 92 40 38 73
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900