Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. november 1999 kl 20.05 Naboer i dur

Naboer i dur (ttv)


NRK1 mandag 8. november kl 20.05
Naboer i dur

Kortfilmer om naboer

Hva gjør du når en av naboene dine lager så mye støy at det ikke er ørens lyd å få? Den unge filmskaperen Angela Amoroso har svaret. Hun er en av sju talenter som er plukket ut til å lage sin egen kortfilm rundt temaet \"naboer\".
Kortfilmkonkurransen er et samarbeidsprosjekt mellom Statens studiesenter for film, NRK og TV2. Totalt sendte 70 unge filmskapere inn ideer og manus til korte dokumentarfilmer. Premien er visning av filmene på Norges to største tv-kanaler og kyndig veiledning av BBC-producer Bob Long.
Resultatet av konkurransen vises i sju kortfilmer i november og desember.
I kveld får vi se Angela Amoroso sitt bidrag. Hun har kanskje et godt råd til alle som sliter med støyete naboer.

Mandag 22. november sendes Anne Ødmanns film om naboenes forventninger til den/de som kommer til å kjøpe den ledige leiligheten og flytte inn i blokken.

Torsdag 2. desember får vi se Lill Vibe Simonsens film \"Naboer på dagtid\" - om et aktivt eldresenter med mange kvinner, men få menn.

Mandag 6. desember er det Ånund Austenås tur med kortfilmen \"Den usynlige naboen\". Midt i villastrøket, bak busker og trær, ligger et bortgjemt hus. Der bor det en mann med en helt spesiell interesse for såpe...

Torsdag 9. desember vises Sigurd Stormos film \"Nabo nr. 705\". I Meløy kommune i Nordland, hvor det er langt mellom husene, får man klare seg med den naboen man har.
Under tittelen \"Oldemor er nabo til døden\" møter vi en gammel kvinne på vei mot 100 idet sekelet går inn i neste årtusen. Filmen, som er laget av Line Hatland, vies mandag 13. desember.
Den siste filmen i serien står Trine Vollan for. Torsdag 16. desember får vi se \"Som du er et eventyr... du nabo\". Den handler om en kvinne som betrakter naboen i huset på den andre siden av gaten.

NRK1 mandag kl 20.05

Dokumentarfilmserie i syv deler
Samarbeidsprosjekt mellom NRK, TV2 og Statens studiesenter
Filmskaper i kveldens film: Angela Amoroso
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123
Pressekontakt i Fakta/innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364