Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 15. juli 2001 kl 21.00 Niern: De levende døde - Del II

De døde vender tilbake

. Philip Burns som dr. Mandel spiller en viktig rolle i denne grøsserkomedien.
. Philip Burns som dr. Mandel spiller en viktig rolle i denne grøsserkomedien.
En gjeng ungdommer oppdager en tønne med råtnende lik. Uheldigvis slipper de samtidig ut den giftige Trioxen-gassen, som får de døde til å stå opp fra sine graver.

Atombombesprengningen på slutten av den første "Return of the living dead"-filmen tok kanskje knekken på én gruppe avskyelige vesener for alltid. Men noen få mystiske tønner med døde kropper og en grønnaktig gass finnes fortsatt. Og det er denne gassen som kan forvandle levende til zombier og vekke opp de døde.

Som en kanskje også husker er det bare ved å gomle på hjernemassen til levende mennesker at zombiene kan redusere ubehaget ved å være død. Det forklarer hvorfor merkelige ting begynner å skje da noen tønner fra en militærtransport faller av lasset. Noen tøffinger bryter opp tønnene, og småbyens innbyggere befinner seg plutselig som ufrivillige aktører i skrekkfilmen.

Gjensyn
I kveldens NRK2-film "Return of the living dead II" blir det gjensyn med James Karen og Thom Matthews, som i den første filmen led en skjebne verre en døden - nemlig å bli zombier. Uheldigvis for dem får de ikke noen blidere skjebne denne gangen når de opptrer som to gravrøvere som inhalerer den grønnaktige gassen.
Michael Kenworthy i rollen som 12-årige Jesse, og Marsha Dietlein, som spiller hans eldre søster, kjemper en tøff kamp for ikke å gå fra forstanden. Vi møter også Philip Bruns som dr. Mandel, et offer for en annen slags gift, nemlig den som stammer fra brennevinsflaskene.

Produksjonsland: USA (1987)
Regi: Ken Wiederhorn
I rollene: James Karen, Thom Matthews, Dana Ashbrook, Marsha Dietlein m.fl.
Pressekontakt:Anna-Marie Normann , tlf 23 04 78 53

Bilder
1. Philip Burns som dr. Mandel spiller en viktig rolle i denne grøsserkomedien.

2. Michael Kenworthy i rollen som 12-årige Jesse.