Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. mars 2001 kl 22.30 Brobyggernes gjestebud

Brobyggernes gjestebud (ttv)


NRK1 søndag 25. mars kl 22.30
Brobyggernes gjestebud (4:6)

På tradisjonsrike Oslo Ladegård

Da det ikke var plass til alle brobyggerne på hybelen hans i Gamlebyen, gikk Håvard Hvidsten fra Årnes over gata og leide det mest staselige han kunne finne, nemlig Oslo Ladegård. Den tradisjonsrike gården er rammen rundt kveldens gjestebud.

Håvard Hvidsten føler seg som representant for urban ungdom i Oslo, som ikke har noen bestemt religiøs tilhørighet.

Men selv om han ikke tror på Gud, utelukker han ikke at det kan finnes \"noe der ute et sted\". Han har ikke helt glemt sin periode som svoren UFO-ist. Da leste han alt han kom over av litteratur om temaet og var hellig overbevist om at han en natt ville bli hentet av et romskip. Med tiden droppet han det hele, men deler av tankegodset fra den gang preger fortsatt hans syn på verden og menneskene.

Selv om Håvard betrakter seg som ateist, er han så opptatt av religiøse spørsmål at han for tiden tar hovedfag i religionshistorie ved Universitetet i Oslo.

Om serien
\"Brobyggernes gjestebud\" er årets oppfølger til den populære serien \"Brobyggerne\", som gikk rett hjem hos seerne da den ble vist sist sommer. Her møtes nye, entusiastiske brobyggere - en jøde, en statskirkekristen, en muslim, en antroposof, en pinsevenn og en ateist - sammen med programleder Kjell Erik Moen.

Seks søndager utover senvinteren samles brobyggerne til et gjestebud hjemme hos hver enkelt av deltakerne. Rundt bordet formidler kveldens hovedperson sin troshistorie og mattradisjoner knyttet til denne.

NRK1 søndag kl 22.30

Egenprodusert fra Faktaavdelingen
Programleder: Kjell Erik Moen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Anne Eikvar, tlf. 23049352, anne.eikvar@nrk.no

Bilde
Håvard Hvisten (t.v.) inviterer til gjestebud i kveld. Blant de inviterte er programleder Kjell Erik Moen. (NRK- foto: Ole Kaland)