Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 12. oktober 2003 kl 23.20 Migrapolis

Fotballforeldre

Shakil Malik lar eget arbeid gå foran sønnens fotballinteresse (Foto: NRK)
Shakil Malik lar eget arbeid gå foran sønnens fotballinteresse (Foto: NRK)
Foreldrenes innsats for barneidretten er et sær-skandinavisk fenomen. Hva synes innvandrerforeldre om kakebakingen og alle loppemarkedene?

Det er Anders Krystad i Norges Fotballforbund som gjerne vil sette saken på dagsorden. Det er en stor utfordring for idretts-Norge å engasjere innvandrerforeldrene, mener han. Mange har verken muligheter til å stille opp, eller forståelse for den norske måten å organisere barnas fritidssysler på. I mange land er det skolen som tar seg av dette.

Shakil Malik ser kampene
Shakil Malik innrømmer gjerne at sønnens fotballinteresse ikke er det som står øverst på hans prioriteringsliste. Men han pleier å komme på kampene. Familien har nettopp flyttet ut av Oslo – kanskje blir han mer aktiv når de har etablert seg bedre. For øvrig går hans eget arbeid foran sønnens fritidsaktiviteter. Det bør også leksene gjøre, mener han. Sønnen Mohibb`s (12) fremtidsmuligheter ligger i utdannelsen og ikke i fotballinteressen.

Alexis Hinojosa er aktiv
Alexis Hinojosa støtter aktivt opp om barnas fotballinteresse. Han har vært lagleder, og nå følger han ivrig med både på trening og kamp. Både Adrian (13) og Nora (11) spiller fotball. Hinojosa synes det er viktig å ha god kontakt med nærmiljøet og kjenne både barnas kamerater og foreldrene deres. Det gir idrettsaktivitetene gode muligheter til, mener han.
Men han innrømmer at det hender at familien kjøper seg ut av kakebakingen.

Reportere i dette programmet er Lotten Christiansen, Rajan Chelliah og Hung Ba Mai.

Egenprodusert flerkulturelt magasin
Prosjektleder Marianne Mikkelsen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83