Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. januar kl 20.55 Sportsåret 2013: Atter en konge

Sportslige høydepunkter


2013 er året hvor vi utvidet våre sportslige sinn. Og kanskje våre begreper om hva som faktisk er sport.

Magnus Carlsen gjorde det vi har ventet i mange år på at han skulle kunne gjøre, men ikke helt turt å tro på. Han ble verdensmester i sjakk i Chennai i India. Sjakkens nye konge. Men midt i jubelen glemmer vi hvor utrolig nær Carlsen var å miste muligheten til å utfordre verdensmester Anand da han tapte siste kamp i kvalifiseringsturneringen i London i påsken.

Og mens folk fortsatt diskuterer om vi skal kalle sjakk sport, er ingen lenger i tvil når det gjelder golf. Suzann Pettersen vant igjen en major og var kaptein da Europa for første gang slo USA på amerikansk mark i Solheim Cup. Det eneste hun nå mangler er førsteplassen på verdensrankingen. Der er Cecilia Brækhus for lengst. I motsetning til det norske fotballandslaget.

Men på ski er vi best i verden. En vanvittig vinter ga oss mengder av VM-gull. Tora Berger, Marit Bjørgen, Aksel Lund Svindal, Sigrid Rykhus, Anders Bardal, Emil Hegle Svendsen og Petter Northug brakte endeløs jubel til nasjonen. I et helt eksepsjonelt år for sport. Hvor sjakken fikk en ny konge. Og ingen vel fortsatt vet hva som skjedde egentlig med Drillo.

Kvelden før den store Idrettsgallaen oppsummerer NRK et fantastisk sportsår for Norge og resten av verden. Ved Jan P. Saltvedt og Håvard Bergheim.

Egenproduksjon (2013)
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, 23 04 70 00