Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 27. august 2011 kl 18.45 Ei rituell verd

Nord-Amerika

Pete Owens får utfordret sin egen tro da han lyttet til denne pur unge evangelisten. (Foto: BBC Worldwide)
Pete Owens får utfordret sin egen tro da han lyttet til denne pur unge evangelisten. (Foto: BBC Worldwide)
Peter Owens er klar for den amerikanske etappen av sin religiøse odysse: USA er nemlig verdens mest mangfoldige land, også rituelt sett.

Pete oppdager en skremmende side ved "bibelbeltet" når han kommer for nær innpå slangevokterne i Appalachia-fjellene i øststatene. Han fortsetter reisen med å utfordre sin egen tro i møte med en ung evangelist. Deretter besøker han en homseseremoni i California, mens han i Utha stikker innom mormonernes hellige by. Han drar så ut i villmarken for å finne ut mer om de religiøst fredløse som holder seg med flere koner.

Blant urinnvånerne, navajoene, oppdager han at mumifisering er en levende tradisjon.

Men reisens udiskutable høydepunkt når han i Nevada, der han slår seg sammen med 50.000 feststemte vitner i en såkalt "Burning Man" seremoni.

Om serien
Hver dag utfører mennesker på kloden en eller annen seremoni; det være seg bisarre, farlige eller sjokkerende ritualer. Nå er disse dokumentert av BBC i en serie som viser hvor langt vi går for å komme i kontakt med jordens og åndenes usynlige krefter.

Presten Peter Owen Jones har reist jorden rundt for å prøve å forstå menneskehetens fasinasjon for det hellige. Som anglikansk prest ble han både overrasket og provosert, men fikk også utvidet sine kunnskaper om de over 80 ulike ritualene han var vitne til.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Rituals
Produksjon: BBC / Travel Channel co-production
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf 815 65 900


LENKER
  • Les mer