Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. februar 1999 kl 21.40 Dokumentar: Et kurs i lykke

Dokumentar: Et kurs i lykke (t)

NRK1 torsdag 11. februar kl 21.40
Dokumentar: Et kurs i lykke

Kan vi lære å bli lykkelige?
Mange mennesker i dagens velferdssamfunn er ikke i stand til å føle lykke og tilfredshet. Kan et kurs i lykke hjelpe dem? Vi følger tre personer gjennom et slik kurs, der målet ikke er å behandle depresjoner, men å endre innstilling og holdninger til egen livssituasjon.
BBC har filmet Dawn Harrison, Caroline Ponting og Keith Allen gjennom det åtte uker lange \"lykkekurset\".
Caroline sa opp sin fulltidsstilling for seks år siden for å ta seg av sin invalide mor. Nå føler hun seg som en fange, ute av stand til å kommunisere med andre mennesker, og mangelen på selvtillit er stor.
- Livet mitt var fullt av glitter, det var som et fantastisk ball. Men da min mor flyttet inn til meg, falmet det hele. Livet stod stille, forteller Caroline.

Fortjener å bli lykkelig
- Jeg føler at jeg fortjener å bli lykkelig. Jeg har hatt mange sorger i livet mitt, noen er min egen feil, andre ikke. Jeg tror at jeg trenger et pusterom. Det gjør også familien min, framholder privatetterforsker Dawn Harrison. Hun har akkurat forlatt hjembyen i nordøst England og flyttet sørover til Devon i håp om å legge sitt ulykkelige liv bak seg. - Men det gjorde jeg ikke. Jeg bragte det med meg, fastslår hun.
Keith Allen har allerede gjort radikale forandringer i livet sitt i den vanskelige jakten på lykke. Han har sagt opp en god jobb og gjort det slutt med kjæresten. Bare drømmebilen hans, en Jaguar, vitner om hans tidligere liv. Allikevel er han ikke lykkelig.
- Kanskje forventer jeg for mye, innrømmer han.
Dawn, Caroline og Keith har altså ulik bakgrunn, men felles mål: Å bli lykkelig. Vil et kurs i lykke hjelpe dem til å nå dette målet?
NRK1 torsdag kl 21.40

Dawn Harrison (t.v.) Caroline Ponting og Keith Allen går på kurs for å bli lykkelig.
Britisk dokumentar
Produksjon: BBC
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123

\0\0\0