Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. mai 2005 kl 23.10 Uti vår hage

En annerledes hageserie

F.v. Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen er klare med seks humoristiske novellefilmer. (NRK-foto: Ole Kaland)
F.v. Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen er klare med seks humoristiske novellefilmer. (NRK-foto: Ole Kaland)
I sommer blir det gjensyn med "Uti vår hage" som byr på en serie novellefilmer signert Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen. Serien gikk på NRK1 første gang høsten 2003.

Filmene handler lite om hagearbeid, men masse om hva tre lystige hjerner kan finne på når de behandler temaer som "Norsk Film", "Nynorsklæreren" og "Frelseren". Frelseren er heller ikke den man skulle tro…

Med på laget har Bård Tufte Johansen og Harald Eia fått komikeren Atle Antonsen, som kan skilte med overraskende plystreferdigheter i filmen "Plystreren". Hver film inneholder flere historier, men med en hovedlinje.

Trioen har selv utarbeidet ideer og skrevet manus til filmene. Hovedansvarlig for regi er Ole Martin Hafsmo.

"Ridderreiser"
Første film heter "Ridderreiser", og vi blir her presentert for de alternative medisinerne. De suser rundt i homøopathelikopteret sitt beredt til å yte akutthjelp på et øyeblikks varsel. Vi har homøopaten, vi har akutt-aromaterapeuten, akuttsoneterapeuten og katastrofeastrologen. Historien når sitt kritiske punkt når de alternative medisinerne støter sammen med skolemedisinerne i et voldsomt oppgjør.

Og tittelen "Ridderreiser"? Det er navnet på et reisebyrå som har spesialisert seg på en heller lyssky type reiser…Tonje Steinsland i rollen som gravende reporter tar saken.

Novellefilmserie
NRK Underholdning og Dropout Productions
Regi, "Ridderreiser": Ole Martin Hafsmo
Manus: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia og Atle Antonsen, Pernille Sørensen, Per Hustad, Gunhild Westhagen Magnor, Tonje Steinsland.
Prosjektleder: Charlo Halvorsen, charlo.halvorsen@nrk.no
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364