Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. november 2007 kl 22.25 Store studio

Dynastiet Hagerup

Programleder Anne Lindmo. (Foto: Jan Alsaker)
Programleder Anne Lindmo. (Foto: Jan Alsaker)
Familien Hagerup har blitt en eget kulturinstitusjon i Norge. Med den folkekjære dikterermoren Inger Hagerup som selve stammen i dynastiet, ramler eplene stadig ned like i nærheten. Her finner vi et utall forfattere, men også visesangere og samtidskomponister.

På mandag møter vi hele fire av dem, når Store Studio inviterer til slektsstevne: Forfatteren Simen og samtidskomponisten Bendik skal fortelle om sin samtidsopera om Moby Dick, der det i virkeligheten synges mest om roing og hvalfangstens mer tekniske anliggender.

Linde skal fortelle om sin kritikerroste roman "Ikke sant", og om hvorfor hun er så fascinert av galskap.

Og eldstemann, Klaus, vil svare på om vi noen gang vil få se en advokat eller en siviløkonom i Hagerup-slekta. Dessuten skal vi høre om Hagerup-familiens spillegalskap, en tradisjon som går tilbake til Inger selv, som ifølge Klaus var en notorisk dårlig taper.

Norges første popstjerne
Inger Lise Rypdal var Norges første ordentlige popstjerne. Hun fikk en kjempehit med sin første singel "Romeo og Julie" i 1968 og fulgte opp med den kontroversielle "Fru Johnsen" samme år.

Siden har hun holdt koken som artist, og er i høst aktuell med sitt 21. album, "Ansikter". I Store Studio snakker hun om hvordan det var å bli allemannseie som 19-åring, når hun egentlig bare ville være hippie.

Cavallis HM-kolleksjon
Roberto Cavallis kolleksjon for Hennes & Mauritz ble revet bort i løpet av kort tid da den ble lansert på torsdag. Cavalli lager ekstravagante og dekadente kjoler i zebra- og leopard-trykk. Store studio spør hva som gjør at norske kvinner er villige til å havne i slåsskamp for dem.

Om Store studio
Store studio er NRKs mandagstalkshow. Programleder Anne Lindmo byr på aktuelle gjester fra kulturlivet, reportasjer og levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Kultur
Programleder: Anne Lindmo
Prosjektleder: Haagen Guttu
Kontaktperson Store studio: Vaktsjef Helle Vaagland, 23 04 70 00/41 31 84 23
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Les mer