Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 27. juni 2002 kl 20.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

En hage kan være som en brud

Programleder Mette Stensholt. (Foto: Petter Melsom)
Programleder Mette Stensholt. (Foto: Petter Melsom)
Når en brud skal pyntes, skal det være noe gammelt, noe nytt, noe lånt og noe blått. Slik kan det også være med en hage.

Det gamle kan være trær som tomteeieren har klart å redde fra gravemaskinenes klør. Noe lånt kan være en staude som naboen eller bestemor har delt, og som du har fått gleden av i ditt bed. Noe blått kan være en ridderspore, en valmuesøster eller en kant med lobelia.

Grønn glede besøker i kveld en staudehage på Vestlandet og en drømmehage i arbeiderstrøket i Fredrikstad.

Blomster til besvær
Hvert eneste år kjøper nordmenn blomster for millioner av kroner. Planter som gleder over en kort sommer, og som må erstattes neste år. Vi vet det er sånn, men det stopper oss ikke.

For mange blir innkjøpene mer til skuffelse enn til glede. Ikke blir de så store som man hadde tenkt seg, ikke blir det blomster nok, og plutselig en dag har du glemt dem og de henger der som slips ut av ampler og potter på trappa.

Blomster i ferien
Denne gangen skal vi bare stelle og dulle med sommerblomstene våre. De er veldig svake for omtanke, og strekker seg fornøyd etter en skikkelig omgang med gjødsel og vann. Og vanning blir et viktig tema. Nå er det like før vi overlater blomstene til seg selv i noen uker, mens vi besøker bestemor i Harstad eller en strand på en gresk øy. Og det er nettopp da sommerblomstene er mest utsatt for en tørkekatastrofe. Det finnes imidlertid forebyggende tiltak som kan settes inn, og utrolig mye rart man kan få kjøpt – som selvsagt er kjekt å ha!

Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau boltrer seg virkelig i blomstrende gleder i dette programmet.

Radio, fjernsyn og nett
”Grønn glede” er et hagekonsept som tar i bruk radio, internett, tv og bøker. Radioprogrammene i Norgesglasset i P1 startet allerede 4. april og skal fortsette til og med 19.september.

Naturserie fra NRK Vestfold
Programleder Mette Stensholt Schau
Prosjektleder Anne Ognedal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83


LENKER
  • Grønn glede på nett