Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 23. april 2003 kl 22.30 Lydverket

Sesongens siste sending

Siri
Siri "Sissy Wish" Wålberg vant "Lydverket"s demokonkurranse i URØRT og får i kveld premiere på sin egen musikkvideo. (Foto: NRK)
Hvilke låter ville supergruppa Blur valgt dersom de skulle sette sammen sitt eget "Best of"–album, og er kritikerroste Equicez like bra på scenen som på plate? Svarene får du i sesongens aller siste "Lydverket" på NRK1. I tillegg blir det videopremiere på vinneren av demokonkurransen URØRT, artisten Sissy Wish.

Det er 12 år siden Blur hev seg på "Manchester-bølgen" med debutplaten "Leisure". Etter det har de blant annet vært med på å definere Brit-popen, kriget med Oasis i alle engelske medier, laget "Song 2" - en av verdens aller beste rockelåter og mistet gitarist Graham Coxon. 5.mai kommer Blurs syvende plate "Think Tank".

"Lydverket" har fått bandet til å gå igjennom alle albumene de har gitt ut og velge den låten de syns representerer Blur best - rett og slett Blurs egen "Best Of Blur-liste"!

Hip hop
Med terningkast seks i både Dagbladet og Aftenposten er Equicez sitt album "State of Emergency - Generation Equiz" vårens store debutplate. Samtidig har Equicez fått mye oppmerksomhet for andre ting enn musikk. Blant annet sitter F´EM one nå i fengsel for en slåssepisode.

"Lydverket" følger rapperne F’EM one og Cast, samt manager Julian, til Larvik Fritidssenter hvor de skal opptre på rusfri hip hop-jam.

Videopremiere
Ungjenta Siri "Sissy Wish" Wålberg vant P3 og "Lydverket"s demokonkurranse URØRT under by:Larm i Trondheim i februar. Bortsett fra heder og ære så var førstepremien en musikkvideoinnspilling i "Lydverket"s regi. I aller siste sending denne våren blir det verdenspremiere på videoen, samt et aldri så lite innblikk i hvor omstendelig prosessen rundt innpillingen har vært.

Selv om kveldens program er vårens siste, blir ikke denne sendingen den siste i "Lydverket"-sammenheng. Siri og Rune er tilbake til høsten, men allerede i sommer er de to programlederne tilbake med sendinger fra Quartfestivalen.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10