Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 20. juli 2009 kl 19.30 Schrödingers katt: Månelandingen 40 år etter

Da mennesket landet på månen

I kveldens program møter vi NRKs romfartsekspert Erik Tandberg, som minnes både selve månelandingen og det som skjedde i for- og etterkant. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
I kveldens program møter vi NRKs romfartsekspert Erik Tandberg, som minnes både selve månelandingen og det som skjedde i for- og etterkant. (Foto: Anne Liv Ekroll/NRK)
Fjernsynsmediet var nytt. Mennesket var på vei til månen. 20. juli er det 40 år siden månelandingen - og en historisk fjernsynskveld.

I kveldens program møter vi NRKs romfartsekspert Erik Tandberg, som minnes både selve månelandingen og det som skjedde i for- og etterkant. Sammen med Eirik Newth ser han også på hvordan både amerikanerne og andre igjen sysler med tanken om å besøke månen. I løpet av sendingen vil vi også få se innslag både om amerikanernes måneprogram den gang og nye planer for ferder ut i verdensrommet.

En hel verden satt klistret til skjermen
Det vanlige NRK-programmet ble lagt til side denne søndagskvelden for 40 år siden. På sparket ble det bestemt å dekke månelandingen hele natta fram til de kunne vise de første, litt spøkelsesaktige bildene av mennesker spaserende rundt på månen.

I Norge, som resten av verden, satt de som hadde skaffet seg fjernsynsapparat som naglet og så på. På verdensbasis er det beregnet at 600 millioner så månelandingen.

Produsert av NRK, Tyholt
Programleder: Hanne Kari Fossum
Gjester: Erik Tandberg og Eirik Newth
Pressekontakt: Mette K. Skjong , tlf: 23 04 20 33/90 18 38 38
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900