Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. januar 2007 kl 13.40 Hoppuka: Nyttårshopprennet

Nyttårshopprenn i gammel bakke

Georg Späth er tysk hjemmefavoritt i det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. (Foto: Ingo Jensen)
Georg Späth er tysk hjemmefavoritt i det tradisjonsrike nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland. (Foto: Ingo Jensen)
For 35. gang kan Arne Scheie ønske velkommen til nyttårshopprenn i den tysk-østerrikske hoppuka. Samtidig er årets renn det siste i den tradisjonsrike bakken. Knapt før vinneren er kåret, starter rivingen, og neste år skal en ny og moderne bakke stå klar i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland.

Ved siden av VM og OL er den tysk-østerrikske hoppuka det gjeveste en hopper kan vinne. Sigurd Pettersen var siste nordmann som vant sammenlagt i 2003/04. Totalt har en norsk hopper tatt sammenlagtseieren 10 ganger, mens Tyskland (øst og vest) har 16 seire. Selve nyttårshopprennet i fjor ble vunnet av tsjekkiske Jakob Junda som delte sammenlagtseieren med Janne Ahonen. Beste nordmann i Garmisch-Partenkirchen i fjor var Roar Ljøkesøy med en fjerdeplass.

Om Ljøkesøy og de andre norske hopperne finner formen til årets hoppuke, er fortsatt et åpent spørsmål. Sesongen har i alle fall åpnet svakt, men i hopping skifter det raskt, og plutselig kan nordmennene være à jour igjen og ta opp kampen om de gjeveste plassene.

Arne Scheie sammen med Pål Gordon Nilsen og Espen Bredesen på sletta vil i alle fall sørge for at norske tv-seere også i år kan starte året med nyttårshopprenn fra Garmisch-Partenkirchen.

NRK Sport
Kommentator: Arne Scheie. På sletta Pål Gordon Nilsen og Espen Bredesen.
Pressekontakt: Jon Annar Fordal, 73 88 16 62/90 71 63 05