Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. august 2005 kl 23.45 Nattkino: Analyze This

Mafiaboss hos psykologen

Psykologen Ben Sobel (Billy Crystal) får en tøff jobb med pasienten, mafiabossen Paul Viti (Robert De Niro) (Foto: Warner Bros int.)
Psykologen Ben Sobel (Billy Crystal) får en tøff jobb med pasienten, mafiabossen Paul Viti (Robert De Niro) (Foto: Warner Bros int.)
Vi kjenner tema fra tv-serien "The Sopranos": gangsteren som går i psykoterapi. Filmkomedien "Analyzie This" handler om det samme, og her oppsøker mafiabossen Paul Viti, plaget av gråtetokter og panikkanfall, psykologen dr. Ben Sobel.

Dr. Sobel (Billy Crystal) er lei av de nevrotiske overklasse-pasientene sine, og som svar på sine innerste ønsker dukker det opp en fyr med helt legitime problemer. Mafiabossen Paul Viti (Robert DeNiro) er deprimert, stresset og skyldbetynget etter det brutale mordet på faren. Gudfaren Viti både skremmer og fascinerer dr. Sobel, men psykologen blir svært frustrert når Viti forlanger legehjelp hele tiden og på alle steder. Dr. Sobel får ikke en gang fred for mafiabossen i sitt eget bryllup med tv-reporteren Laura MacNamara (Lisa Kudrow).

I mellomtiden er en maktkamp i gang mellom Viti og hans rival over lengre tid, Primo Sidone (Chazz Palminteri). Viti psyker imidlertid ut motstanderen ved hjelp av de gode selvhjelpsmetodene- og teknikkene han har lært av dr. Sobel. Men akkurat som terapeuten og hans mektige pasient begynner å forstå hverandre, prøver FBI å få Sobel til å tro at Viti planlegger å få ham myrdet. Dette fører til en nesten dødelig misforståelse…

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "Analyze This"
Regi: Harold Remis
I rollene: Robert DeNiro, Billy Crystal, Lisa Kudrow, Joe Viterelli, Chazz Palminteri
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83