Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. september 2003 kl 20.35 Presidenten

Radioaktiv krise

Visepresident John C (Tim Matheson) er i fokus. (Foto: Warner Bros.)
Visepresident John C (Tim Matheson) er i fokus. (Foto: Warner Bros.)
Presidenten får et mulig terrorangrep å ta stilling til, og visepresidentens stilling står i fare.

En tungtransport breddfull av radioaktiv last kjører av veien i en tunnel i Idaho og sprer skrekk i Det hvite hus. I verste fall kan dette være utført av terrorister, men uansett står de overfor en mulig miljøkatastrofe av uante proporsjoner.

Visepresident i tynn tråd
I hemmelige valgkampmøter plottes det mot visepresident Hoynes. Presidenten og hans stab lurer på om det kan være klokt å utelate ham i neste valgkamp…En uvitende Hoynes jobber i mellomtiden med et lovforslag som vil gi internett-tilgang til fattige, og støter uventet på Leo i et møte for Anonyme Alkoholikere.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om den politiske tautrekkingen som foregår i kulissene, men også om personlige forhold, maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører Demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm – bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av – men til tider også på tross av – det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie
Av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 3)
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, tlf. 23 04 98 41