Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. februar 2006 kl 23.10 Lydverket

Band og bransjefolk på by:Larm

The Fernets er et av 55 håpefulle band på årets by:Larm i Tromsø. (Foto: NRK)
The Fernets er et av 55 håpefulle band på årets by:Larm i Tromsø. (Foto: NRK)
Ane Brun, Animal Alpha og The Beautiful People fikk en kickstart på karrieren under fjorårets by:Larm. 9. februar i år samles hele Norges musikkbransje og 55 håpefulle band i Tromsø for å finne navnene som skal prege 2006.

Lydverket ser festivalen gjennom øynene til dem det virkelig gjelder: Bandet som skal vise seg fram, og bransjepersonen som skal se dem.

Bandet
The Fernets er et lokalt Tromsø-band som har fått en rakettstart på karrieren. Så langt kan de skryte av seier i Zoom og Tromsø Rock Battle samt en låt på c-lista til P3. På by:Larm har de en enestående mulighet til å vise seg fram for dem som kan ta karrieren deres et stort steg videre.

Bransjen
Claes Olsen er en av landets viktigste bransjepersonligheter, som sjef for både Øyafestivalen og plateselskapet Racing Junior. Han skal til by:Larm for å booke band til festivalen, og lete etter nye talenter til plateselskapet.

Vil The Fernets overbevise med konserten sin, og bli plukket opp av noen som vil satse på dem? Klarer Claes Olsen å finne en juvel i jungelen av konserter, og sikre seg den? Bli med på tre kokende dager i et sammensurium av svette konsertscener, knuste drømmer og kyniske kritikere.

Om Lydverket
I Lydverket får du artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og færre korte reportasjer. Mona B. Riise er programleder.

Blant annet får du fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, og kan bli med redaksjonen på flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.