Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 5. september 2000 kl 20.10 Før det er for sent

Før det er for sent (ttv)

NRK2 tirsdag 5. september kl 20.10
Før det er for sent

Forebygger kriminalitet

Kveldens dokumentar på NRK2 tar for seg volds- og kriminalitetsproblematikken blant ungdom. Vi er med politiet på jobb, der den viktigste oppgaven er å motivere ungdom til å ta avstand fra narkotika, vold og kriminalitet. De oppsøker skoler, fritidsklubber og innvandrermiljøet. Vi møter også fem skoleelever som får oppleve hvordan det er å sitte i fengsel. Elevene møter også noen av de innsatte.

- Jeg har ikke telt nøye, fordi det er så kjipt å sitte og telle hvor lenge jeg har sittet inne. Men hvis jeg regner fra jeg var 15 til i dag, har jeg vært ca. tre år ute. Nå er jeg 27, sier en av de unge innsatte i Oslo Kretsfengsel i dokumentarfilmen \"Før det er for sent\".

Dokumentaren tar sikte på å forebygge kriminalitet blant ungdom ved å formidle budskapet om at kriminalitet ikke er kult.

- Problemet er at dagens ungdom ikke egentlig vet hva det vil si å være kriminell og å sitte lenge i fengsel. Gjennom voldelige filmscener og tøff musikk får mange unge et inntrykk av at vold og kriminalitet er kult. De kan ikke forestille seg at det å være fange og lengte etter friheten, er kjedelig og trist. Aktiv ungdom i dag vil alltid stå i fare for å bli dratt inn i miljøer der kriminell adferd av ulik art er akseptert. Aktiv ungdom er ofte nysgjerrige, ønsker spenning og søker utfordringer. I dokumentaren vil vi skape et negativt bilde av en kriminell og hans hverdag. Mye er oppnådd dersom vi kan få ungdom til å tenke seg om, før de blir med på noe de vet er ulovlig, sier regissør og manusforfatter Nader Izadpanah.

NRK2 tirsdag kl 20.10

Bilde
Politiet oppsøker skoler, fritidsklubber og innvandrermiljøer for å motivere ungdom til å ta avstand fra narkotika, vold og kriminalitet. (NRK-foto)

Egenprodusert fakta
Research, manus og regi: Nader Izadpanah, tlf. 23047094/93656214
Pressekontakt: Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)