Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. april 2001 kl 22.30 Brobyggernes gjestebud

Brobyggernes gjestebud (ttv)


NRK1 søndag 8. april kl 22.30
Brobyggernes gjestebud (6:6)

Muslimen som vil ha moralen tilbake

Med spørsmålet \"Skal religionen følge menneskene eller skal menneskene følge religionen?\" som tema, inviterer muslimske Kamran Mohammed (22) til det siste gjestebudet i denne omgang. Seks mennesker med ulikt livssyn tar del i en spennende trossamtale rundt mors kyllingrett.

- Holder man seg til Koranen, har den trukket opp noen retningslinjer som gjør at vi ikke havner helt ut i et moralsk uføre, mener muslimske Kamran Mohammed (22).

Han mener mye av det moralske forfallet vi ser i dagens samfunn, som oppløste ekteskap og alkoholisme, kunne vært unngått hvis flere hadde en moralsk rettesnor, som for eksempel Koranen.

Leder av Muslimsk Studentsamfunn
Kamran er sunnimuslim, studerer informatikk ved Universitetet i Oslo og er leder av Muslimsk Studentsamfunn, Oslos største organisasjon for muslimsk ungdom. Han er født og oppvokst i Oslo, kun med et avbrekk på et par år i familiens hjemby Karachi. Han leste Koranen på urdu før han begynte på skolen.

Selv har han et eget bønneteppet i skapet sitt på Blindern, som han bruker daglig. Kamran bor fortsatt hjemme hos mor og far, og har ingen planer om å flytte med det første. Skal han gifte seg, må hans kone være muslim. For øvrig samler Kamran på radiostyrte biler, og har en god porsjon humoristisk sans.

Om serien
\"Brobyggernes gjestebud\" er årets oppfølger til den populære serien \"Brobyggerne\", som gikk rett hjem hos seerne da den ble vist sist sommer. Her møtes nye, entusiastiske brobyggere - en jøde, en statskirkekristen, en muslim, en antroposof, en pinsevenn og en ateist - sammen med programleder Kjell Erik Moen.

Seks søndager utover senvinteren samles brobyggerne til et gjestebud hjemme hos hver enkelt av deltakerne. Rundt bordet formidler kveldens hovedperson sin troshistorie og mattradisjoner knyttet til denne.

NRK1 søndag kl 22.30

Egenprodusert fra Faktaavdelingen
Programleder: Kjell Erik Moen
Pressekontakter: Siri G. Meyer, tlf. 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no
og Anne Eikvar, tlf. 23049352, anne.eikvar@nrk.no

Bilde
Kamran Mohammed (22) er den siste brobyggeren som inviterer til gjestebud. Programleder er Kjell Erik Moen. (Foto: Ole Kaland).