Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 17. november 2000 kl 19.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 17. november kl 19.30
Filmredaksjonen NRK

Norsk dogmefilm snart kinoklar

I Filmredaksjonen i kveld møter vi regissøren Mona Hoel som snakker om sin nye film \"Når nettene blir lange\". Det blir også et innslag om gruppa Boyzvoice som går til filmen. Dessuten ser vi nærmere på tre av helgens premierefilmer.

Med stjernespekket rolleliste har regissøren Mona Hoel satt seg fore å lage den første norske dogmefilmen. Filmen har snart kinopremiere, men om den lykkes å oppnå det ettertraktede Dogme Certificatet, gjenstår å se. Brita Møystad Engseth har snakket med regissøren av \"Når nettene blir lange\" - en film som beveger seg fra svart komedie til familiedrama og utspiller seg i en liten hytte på det norske høyfjellet.

Boyzvoice går til filmen
M-Pete, Hot Tub og Roar er klare for å erobre kino-Norge med \"Get ready to be Boyzvoiced\". Et filmteam har fulgt guttegruppa siden mai, og 1. desember kommer filmen om Norges nye pophåp. Filmredaksjonen har vært på fotosession med Boyzvoice og stilt dem tre viktige spørsmål: Hvorfor gjør dere dette? Hvordan var det å ha kamera på seg døgnet rundt? Og sist, men ikke minst: Kan dere i det hele tatt synge?

Premierefilmer
Filmredaksjonen ser nærmere på følgende premierefilmer: \"Urban Legend 2\", grøss og gru om vandrehistorier fra regidebutant John Ottman; \"Dinosaur\", Disneys påkostede kjempeepos om kjempedinosaurenes undergang (regi: Ralph Zondag og Eric Leighton), og
\"Simon Mágus\", en surrealistisk ungarsk film med fransk tale om en synsk person som hjelper til med å løse mordsaker i Paris (regi: Enyedi Ildik?).

Dessuten blir det som vanlig konkurranse med fine premier også denne uken.

NRK2 fredag kl 19.30

Ukentlig filmmagasin fra NRK Kulturavdelingen
Sendes i reprise på NRK1 fredag kl 00.45 og på NRK2 søndag kl 23.40
Redaksjonsleder: Haagen Guttu
Programledere: Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engseth
Filmredaksjonen på Internett: http://www.nrk.no/film/
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)