Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 20. februar 2011 kl 17.30 Åpen himmel - Vibekes viktige valg

Vibeke mot VM


Vibeke Skofterud vant OL-gull i fjor og er en av favorittene til VM på hjemmebane. Men hun har hatt tøffe år både i sporet og som menneske. I "Åpen Himmel" forteller hun om veien tilbake fra spiseforstyrrelser og depresjon.

- Jeg skreiv mye da jeg var som lengst nede, og har sett på det i etterkant. Det er da jeg skjønner hvor sjuk jeg egentlig var, sier Vibeke, der hun sitter på et hotell i italienske Val Senales.

"Åpen Himmel" er med henne på trening, cafébesøk og lagvenninneprat under treningssamlingen i de italienske alpene. Her forteller hun om sine tøffe år. Hun mistet både landslagsplass og gode plasseringer. Problemene tårnet seg opp, både fysisk og mentalt, og skistjernen fra Slitu måtte kjempe seg opp igjen. - Jeg har virkelig erfart at livet ikke er en heis mot toppen. Jeg må gjøre jobben hver dag, sier hun i det åpenhjertige intervjuet.

Åpen og ærlig
Hennes mentor og trener, Steinar Mundal, har fulgt Vibekes kamp på nært hold. Han berømmer hennes åpenhet og ærlighet, etter at hun innså problemene sine. - Vibeke har vært brutalt ærlig. Og det har vært helt nødvendig, sier Mundal.

Skofterud gikk ut i media og fortalte både om spiseforstyrrelser og kjærlighetsliv. Det siste, at hun hadde blitt kjæreste med ei annen jente, skapte mer oppmerksomhet enn hun hadde trodd.
- De største avisene slår det opp over store dobbeltsider. Det hadde aldri skjedd om jeg hadde blitt sammen med en gutt, sier hun i intervjuet med "Åpen Himmel"

Tør vinne igjen
I fjor snudde mye for Vibeke Skofterud. Hun kom tilbake i langrennstoppen, og ikke minst; hun var med på stafettlaget som tok OL-gull i Vancouver. Da kom tårene, både hos henne og trener Steinar Mundal. - I lang tid torde ikke Vibeke tenke tanken på å kunne vinne. Nå tør hun igjen. Det kan bety suksess under VM i Holmenkollen, sier Mundal.

Egenproduksjon 2010
Prosjektleder, NRK Temaredaksjonen: Magne Vik Bjørkøy, 73 88 12 00 dir. 73 88 15 86, mobil 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900