Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 10. august 2005 kl 21.25 Niern: På flukt

Fengselsfugl i trøbbel

Ekteparet Carol (Ali MacGraw) og Doc (Steve McQueen) blir satt under sterkt press i Sam Peckinpahs action-film
Ekteparet Carol (Ali MacGraw) og Doc (Steve McQueen) blir satt under sterkt press i Sam Peckinpahs action-film "På flukt"
Etter å ha sittet fire år bak murene klarer storforbryteren Doc McCoy (Steve McQueen) ved hjelp av kona Carol (Ali MacGraw), å bestikke seg ut av fengselet. Til gjengjeld skal den korrupte politikeren Beynon (Ben Johnson) som har hjulpet ham, ha sin del av det neste ranet ekteparet har planlagt.

Ute i friheten setter Doc snart ranet ut i livet, men Beynon har sine egne planer og bidrar med to revolvermenn som skal sørge for at hans interesser ivaretas. Rudy (Al Lettieri) er en iskald morder, Jackson (Bo Hopkins) er en glad amatør. Til tross for problemene med de to revolvermennene, går ranet som smurt. Trøbbelet starter når Jackson helt unødvendig dreper en bankfunksjonær. Mektig irritert skyter Rudy Jackson.

På det avtalte møtestedet går det opp for Doc at Rudy har tenkt å beholde hele utbyttet selv, og at han har drept Jackson. I skuddramaet som følger, blir Rudy skutt i brystet og faller ned en fjellside. Sikre på at Rudy er ute av veien, drar Doc og Carol av gårde til Beynon for å dele byttet.

Men Beynon har også sine planer. Doc får vite at han ikke bare vil ha alle pengene selv, han vil også ha Docs kone. Beynon forteller at mens Doc satt i fengsel, hadde Carol og han et forhold og at Carol er helt innforstått med hans plan. Men før han får sagt noe mer, stormer Carol inn i rommet og skyter Beynon rett ned. Hun bedyrer at hun ble tvunget med i Beynons opplegg.

Doc drar motvillig med Carol til Mexico, usikker på hvem han kan stole på. I mellomtiden viser det seg at Rudy har hatt på seg en skuddsikker vest under regnfrakken, og til tross for svimmelhet og store smerter er han fortsatt i live – og oppsatt på hevn…

Amerikansk spillefilm fra 1972
Originaltittel "The Getaway"
Regi Sam Peckinpah
I rollene Steve McQueen, Ali MacGraw, Ben Johnson, Sally Struthers og Al Lattieri
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83