Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 3. august 2008 kl 21.10 Hovedscenen: Askepott - med Les Ballets de Monte Carlo

"Askepott" som ballett


"Askepott" med Les Ballets de Monte Carlo. (Foto: Europe Images)
I kveld får vi se Les Ballets de Monte Carlo i Hovedscenen med balletten "Askepott". Musikken er av Sergej Prokofjev. Selv så den russiske komponisten på Askepott-figuren som mer enn en eventyrskikkelse

Prokofjev uttalte: "Jeg skrev Askepott som en klassisk ballett, der hovedpersonen står for oss som et menneske full av følelser – hennes skjebne beveger oss."

Jean-Christophe Maillot forfølger Prokofjevs visjon av Askepott som et levende menneske i sin koreografi. Med hjelp av scenografi, kostymer og lyssetting lar han det naturlige menneske gå hånd i hånd med det overnaturlige fra eventyret.

Fransk-russisk samarbeid
I 1914 forlot Prokofjev konservatoriet i St. Petersburg og ble kjent med tidens store ballet-impresario Djaghilev (leder av den suksessrike Ballets Russes med tilhold i Frankrike). De to innledet et samarbeid som skulle vare nesten fram til 1930-tallet. Prokofjev bidro med musikken til en rekke berømte balletter for Djaghilevs kompani (bl.a. "Romeo og Julie"). Prokofjevs "Askepott" ble til under siste verdenskrig.

Programmet er sendt tidligere.

Fransk musikkprogram (2007)
Originaltittel: Cinderella
Produsert av: Europe Images
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no