Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. september 2010 kl 20.00 Mesteren og Margarita

Et uimotståelig tilbud


Herr Poplavsky, onkelen til avdøde Berlioz, ankommer fra Kiev i håp om å få arve Berlioz sitt rom, men får et ublidt møte med den mystiske Wolands gjeng.

Fokich, som var ansvarlig på Varietémiddagen, kommer til Woland med en klage. Pengesedlene som dalte fra taket under den kaotiske forestillingen ble brukt til å kjøpe mat fra buffeten, men i ettertid har pengene blitt til vanlige papirlapper. To politimenn bestemmer seg for å undersøke hvem denne Woland egentlig er.

Margarita sitter i en park og ser begravelsesfølget til Berlioz gli forbi, da Azazello, leiemorderen med hoggtenner kommer til henne med et tilbud. Hvis hun blir med på et ball med en "celeber gjest" skal hun gjenforenes med Mesteren.

Om serien
Denne adapsjonen av en den verdenskjente romanen "Mesteren og Margarita" kombinerer Moskvas yrende liv på 30-tallet med mystiske karakterer og atmosfære, kjærlighet og tragedie, Gud og djevelen - og evige filosofiske spørsmål.

På 1930-tallet gjestes Moskva av Satan selv, forkledd som Woland, en "magiker" av ukjent opprinnelse. Woland ankommer byen med et merkelig følge som inkluderer betjent Fagotto kledd i et grotesk antrekk, Behemoth - en skøyeraktig, skyteglad og pratsom katt, Azazello - en leiemorder med hoggtenner, den bleke Abadonna med sitt drepende blikk samt heksen Gella.

Mesteren er en bitter mann. Hans historiske roman om Pontus Pilatus er blitt refusert, og på grunn av dette snur Mesteren ryggen til alt i den virkelige verden, inkludert hans hengivne kjæreste Margarita.

Margarita får så et tilbud fra djevelen; hun skal få innvilget et ønske hvis hun går med på å bli forvandlet til en heks på hans store midnattsball.

Russisk dramaserie fra 2005 i ti episoder
Basert på Mikhail Bulgakovs klassiske roman ved samme navn
Originaltittel: Мастер и Маргарита (Master & Margarita)
Regissert av: Vladimir Bortko
Kontaktadresse for presse: Presse, 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte: Publikumsservice 815 65 900 Publikumssevice