Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. mars 2004 kl 20.35 Presidenten

Å kjennes på kjøretøyet


"Air Force One" begynner å oppføre seg merkelig – f.v. president Bartlet (Martin Sheen) og Ron Silver (Bruno Gianelli). (Foto: Warner Bros.)
Før i tiden sto alltid "A-1" å lese på bilen til kongen av Norge. I USA er likeså ett-tallet
reservert for USAs president når han er ute og reiser med fly. "Air Force One" er selvsagt intet vanlig charterfly – desto verre er det da det oppstår trøbbel mens presidenten befinner seg om bord.


På slutten av en 18 timer lang flyvning tilbake til USA fra Manila på Filippinene skal "Air Force One" begynne nedstigningen til Andrews Air Force Base. Da er det at en varsellampe i cockpiten begynner å lyse.

Nervøst om bord
Kapteinen og resten av besetningen tolker dette som at landingshjulene ikke går å få ut. "Air Force One" får beskjed om å utsette landingsprosedyren inntil videre. Flyet vil bli kontrollert fra utsiden mens det er i luften, for å fastslå nærmere hvor alvorlig problemet kan være.

Om bord i flyet og på bakken begynner nervøsiteten å stige ettersom de involverte blir klar over at noen kan ha fiklet med presidentens flymaskin.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 4), i kveld: "Angel Maintenance "
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Rob Lowe, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Warner Bros'