Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 9. oktober 2013 kl 19.45 Underveis: Balladen om Børge Pedersen

Den tunge veien tilbake


Børge Pedersen har lenge vært en profilert musiker i Trondheim. For mange er han kjent for sin upolerte røst og sitt brede smil. I dette programmet forteller han om et liv som også har vært fylt av rus og ensomhet.

Musikken har vært livet hans på godt og vondt. 50 år gamle Børge Pedersen fra Ila i Trondheim er rockevokalisten med den store stemmen som skulle bli Norges nye rockevokalist på 80-tallet. Han var den første vokalisten i bandet som etter hvert ble hetende DumDum Boys, men gjennombruddet lot vente på seg som følge av en vel heftig livsstil.

Musikk og religion
Nå har Børge kvittet seg med dopmisbruket og bruker musikk og religion til å reflektere over det som har vært. I denne utgaven av «Underveis» møter vi en åpenhjertig Pedersen som tar et dypdykk i den tøffe tiden som rusmisbruker, og forteller sin historie slik bare et fåtall har hørt den før. For første gang åpner han seg og forteller om rus-uvanene og at han gjerne skulle fulgt opp de fire barna sine bedre enn han har gjort.

Møtte Akselsen
Vi møter ham også sammen med sanger og tradisjonsformidler Elias Akselsen. Det musikalske livet til Børge tok nemlig også en uventet vending for et par år siden. I 2010, da Børge skulle spille på Hopsjødagene på Hitra, hadde gitaren gått i stykker, og han tuslet ned til en taterleir like ved der han bodde i håp om at noen kunne lodde gitaren. Inne i leiren møtte han Elias. Møtet førte til et sterkt vennskap mellom to prøvede sjeler.

Egenproduksjon fra NRK Temaredaksjonen
Prosjektleder: Magne Vik Bjørkøy, 90 78 99 50
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900