Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. november 2001 kl 23.15 Den tredje vakten

Desillusjonerte helter

Nykommeren Carlos (t.h.) og hans læremester Doc (t.v.) tilhører ambulanseteamet. De er ofte uenige om hvordan de skal takle forskjellige situasjoner.
Nykommeren Carlos (t.h.) og hans læremester Doc (t.v.) tilhører ambulanseteamet. De er ofte uenige om hvordan de skal takle forskjellige situasjoner.
Nykomlingen Carlos krangler stadig med sin læremester Doc, og den unge mannen begynner å bli temmelig desillusjonert. Det blir ikke bedre når de to er vitne til et skytedrama. Doc insisterer på at de skal holde seg i ro i ambulansen og ikke gripe inn før politiet kommer – til tross for at en person ligger blødende på gaten.

En folkemengde har stimlet sammen for å se på dramaet, og i raseri over at Carlos og Doc ikke foretar seg noe, smadrer en mann vindusviskerne på ambulansen. Dermed rygger Doc bilen bort fra åstedet, noe som er komplett uforståelig for Carlos. Docs forklaring kommer etter hvert.

Også Ty Davis har problemer med sin læremester, Sully. Han synes Sully er passiv i krisesituasjoner, og kaller ham for ”en gammel dame”. Stemningen mellom dem tilspisser seg når Davis, til tross for Sullys advarsler, inne i en sykehuslobby i ren affekt går løs på en mann som har forgrepet seg mot et barn.

Utnyttet
Kim holder på å miste troen på mennesker. Hun overtaler en prostituert tenåringsnarkoman, Sunny, til å komme seg vekk fra gaten og oppsøke et hjem for tenåringer som har rømt hjemmefra. Sammen med Bobby kjører hun Sunny til hjemmet, men på veien stjeler jenta Kims lommebok og stikker av. Kim føler seg latterlig og utnyttet.

Samtidig svirrer ryktene om at Bosco er homse. Spøkefuglen Doherty ser en mulighet til å ha det litt moro og kjøper en blomsterbukett til Bosco. Bosco, som er plaget av ryktene, begynner å forandre på ganglaget sitt…

Om ”Den tredje vakten”
Suksessprodusentene John Wells (”Akutten” og ”Presidenten”) og Christopher Chulack (”Akutten”) er tilbake med et intenst actiondrama fra New Yorks gater. Vi følger en gruppe uredde og engasjerte kvinner og menn fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi, både på jobb og i privatlivet.

Monte ”Doc” Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Antony Ruivivar) arbeider i det unge og tøffe ambulanseteamet. Hver dag må de takle tragedier og strekker seg langt for å hjelpe mennesker i nød.

Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører også ambulanseteamet, og kompanjongen Bobby Caffey (Bobby Cannavale) er hemmelig forelsket i henne. Kim har imidlertid vært gift med Jimmy Doherty (Eddie Cibrian), og følelsene for ham er ikke helt sluknet ennå. Doherty er en iherdig og dyktig brannmann, men desto mer lettsindig i privatlivet. Doherty har fått en ny kompanjong, den energiske og modige Alex Taylor (Amy Carlson).

Politiet i 55. distrikt har heller ikke rolige dager. Maurice ”Bosco” Boscorelli (Jason Wiles) er en tøffing, men hans bestrebelser på å kunne kalle seg ”supercop” irriterer hans partner Faith Yokas (Molly Price), mor til to barn og ulykkelig gift. Boscos måte å håndheve loven på kolliderer med veteranen John ”Sully” Sullivans (Skip Sudduth) oppfatning av politiyrket. Sully er dessuten lite begeistret for sin nye og urutinerte partner Ty Davis (Coby Bell), sønn av Sullys forhenværende kompanjong som ble drept i tjeneste.

Amerikansk action/dramaserie
Originaltittel: Third Watch
Produksjonsselskap: John Wells Productions i samarbeid med Warner Bros. Television.
Produsenter: John Wells og Christopher Chulack
I rollene: Michael Beach, Antony Ruivivar, Kim Raver, Bobby Cannavale, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Jason Wiles, Molly Price, Skip Sudduth, Coby Bell
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36

Bilde
Nykommeren Carlos (t.h.) og hans læremester Doc (t.v.) tilhører ambulanseteamet. De er ofte uenige om hvordan de skal takle forskjellige situasjoner.


LENKER
  • Third Watch 
  • Mer om serien