Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. juni 2012 kl 19.45 Grønn glede

Stas med ny hage


Vi har kommet halvveis i årets Grønn glede-serie og halvveis i den andre rekkehushagen. Den moderne hagen tilhører et ungt par med barn.

I forrige uke kom rammene til hagen på plass. En hekk som skal bli bølgende i fasongen, må klippes og stelles, men resten skal bli nesten vedlikeholdsfritt.

Lettstelt og blomstrende
Astrid var den som meldte på de tre naboene, og hun er glad i planter med store blomster. Det blir det når gartner Tom kommer med favnen full av hortensia og rododendron. Denne lille hagen har bare ett stort bed, men derfor blir det også bugnende i mange farger. Dessuten får det unge paret en utesofa av stein. Den bygger teamet av beleggingsstein og kantstein.

Hele hagen er dekket av duk, og her skal det ikke en gang bli gress å klippe. Men grønt blir det!

Om serien
Programleder Mette Stensholt Schau går løs på tre rekkehushager som er helt like, men av den kjedelige sorten. Beboerne, derimot, danner et fargerikt panel. De består av en kunstnerisk kvinne, en ung familie med en liten jente, og en familie med røtter i Kosovo, som ikke har tid til hagen sin om sommeren.

Hagekyndig trio
Hagene er flate, nesten uten planter. Mette går løs på prosjektet sammen med byggemester Ola Blom og gartner Tom Egeberg Hvål.

Sammen skal de skape en romantisk hage som egner seg som motiv for kunstneren, en moderne hage for et sosialt par med et lite barn og til slutt en hage som klarer seg nesten helt selv gjennom sommeren.


Egenproduksjon, sesong 11.
Prosjektleder: Unni Haukedal.
Presseansvarlig: Aesha Ullah,tlf 23 04 93 75/414 14 653
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice,tlf: 815 65 900.