Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 30. desember 2007 kl 23.10 Lydverket presenterer: Burås tribute

Hyllestkonsert for Robert Burås

Madrugada og Sivert Høyem hyllet Robert Burås på Enga-scenen i sommer. (Foto: Per Ole Hagen, NRK)
Madrugada og Sivert Høyem hyllet Robert Burås på Enga-scenen i sommer. (Foto: Per Ole Hagen, NRK)
Årets siste "Lydverket presenterer" er viet den unike konserten som ble avholdt på Øyafestivalen i Oslo i sommer som en hyllest til gitarist, låtskriver og vokalist Robert Burås.

8. august sto et stjernelag av norske artister på Øyafestivalens Engascene for å minne musikerkollega Robert Burås som hadde gått bort en måned tidligere.

Medlemmer fra Burås’ band Madrugada og My Midnight Creeps delte scenen med blant andre Kjartan Kristiansen (DumDum Boys) og Emil Nikolaisen (Serena Maneesh). Sammen spilte de gripende versjoner av Madrugada-låtene "Running Out of Time" og "Kids Are On High Street"; og My Midnight Creeps’ "Don’t Let ‘Em Bring You Down" og "I'll Let The Light Shine On You." Sivert Høyem ledet an på vokal gjennom hele konserten.

Sistnevnte låt som avsluttet hele konserten ble en ekstra spesiell opplevelse for publikum da et kor bestående av titalls venner, familie og musikerkollegaer av Burås sørget for et bombastisk punktum sammen med bandet.

" Et verdig gravøl for en verdig artist," skrev Dagsavisens anmelder om konserten.

Om Lydverket
Lydverket er et musikkjournalistisk flaggskip for NRK både i radio og tv, og dekker musikk innenfor en rekke sjangrer innenfor pop og rock. Det ukentlige tv-magasinet ledet av Mona B. Riise sendes onsdager både på NRK3 og NRK1. I tillegg sendes musikkdokumentarer og konserter i "Lydverket presenterer" i NRK3 på søndager.

På P3 sendes Lydverket med Mona B. Riise mandag-onsdag kl 18-20, i tillegg til direktesendte konserter i P3sessions.


Prosjektleder Lydverket Åslaug Sem 92023316/
LENKER
  • Fler bilder