Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. juni 2008 kl 19.55 Faktor: De tre søstrene Askepott

From Russia with love

Faktor: De tre søstrene Askepott: Søstrene (f.v.) Elena, Olga og Natalia drømte om romantisk kjærlighet og et lykkelig liv – og flyttet til Norge. (Foto: NRK)
Faktor: De tre søstrene Askepott: Søstrene (f.v.) Elena, Olga og Natalia drømte om romantisk kjærlighet og et lykkelig liv – og flyttet til Norge. (Foto: NRK)
De drømte om romantisk kjærlighet og et lykkelig liv. Alle tre søstrene flyttet til Norge. Men hva er prisen for å flytte til et fremmed land?

Hvert år gifter flere hundre russiske kvinner seg med norske menn, og dette er historien om tre søstre fra Murmansk som fant seg hver sin norske mann.

Jakten på det gode liv
- Jeg savner mamma, jeg savner vennene mine, og språket. Kanskje språket mest av alt, sier en av de tre søstrene.

Vi følger de tre søstrene, og deres jakt på det gode liv i Norge. De møter tre forskjellige varianter av den norske virkeligheten – i henholdsvis Karasjok, Longyearbyen og Trondheim. Alle tre har fått jobb, kjærlighet og barn.

Søstrene Askepott
De tre søstrene Askepott – Olga, Natalia og Elena – viser, som i eventyret, til at det er mulig å drømme om en annen tilværelse enn den man har. En drøm som i dette tilfellet skal realiseres gjennom å finne den rette ektemann.

Men der slutter også eventyret. Det er, som jentene selv sier, små ting som skal til for å bli lykkelig, men det er en vedvarende jobb å få det til.

Gjennom de tre søstrene som lever spredd i Norge, blir vi kjent med drømmer og forhåpninger og med deres vei til et godt liv i en fremmed kultur.

Produsert av NRK Troms og Finnmark
Programansvarlig: Trine Hamran, mob 930 95 133
Prosjektleder: Oddbjørn Rosnes, tlf 55 27 57 57, mob 478 15 458
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 eller info@nrk.no