Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 5. mai 2003 kl 20.55 Niern: Midnatt i det gode og ondes hage

Thriller basert på en sann historie

Det skjer mystiske ting i Savannah. Skribenten John Kelso (John Cusack) får noe å tenke på…
Det skjer mystiske ting i Savannah. Skribenten John Kelso (John Cusack) får noe å tenke på…
I Clint Eastwoods regi får vi historien om et grusomt mord som fant sted i den fornemme byen Savannah, Georgia. John Kelso kommer dit fra New York for å skrive om et elegant, eksklusivt juleselskap. I stedet blir han involvert i mordsaken som starter når verten for et juleselskap skyter sin elsker.

Det er den fargerike antikvitetshandleren Jim Williams (Kevin Spacey) som skyter sin unge elsker, Billy Hanson (Jude Law), og rettssaken etterpå blir helt sensasjonell. Kelso (John Cusack) bestemmer seg for å skrive en bok om saken, og på sin vandring rundt i byen støter han på mange fascinerende og eksentriske personer, inkludert Joe Odom (Paul Hipp), en tidligere advokat som nå lever livet som omreisende husokkupant blant Savannahs flotteste herskapshus, Minerva (Irma P. Hall), en voodoo-prestinne og en fargerik transvestitt-artist, Lady Chablis (som seg selv).

Filmen er basert på John Berendts bestselger "Midnight In The Garden Of Good And Evil". Den tar oss med på en uforglemmelig, uforutsigbar, opprørende, mystisk, forførende og forstyrrende reise.

Amerikansk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "Midnight In The Garden Of Good And Evil"
Regi: Clint Eastwood, basert på boken til John Berendt.
I rollene: John Cusack, Kevin Spacey, Jack Thompson, The Lady Chablis, Alison Eastwood, Irma P. Hall, Paul Hipp og Jude Law.
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83